WTCC: Michelisz és Wéber majdnem hazai pályán

Visszatér Európába a marokkói futam után a túraautó világbajnokság, melynek negyedik állomását Győrtől alig több mint ötven kilométerre, a szlovákiai ringen rendezik meg. Michelisz mellett Wéber is rajthoz áll.


Újra mindkét versenyzőjével áll rajthoz a Zengő Motorsport, Michelisz Norbert mellett ugyanis Wéber Gábor is részt vesz a Szlovák Nagydíjon a hétvégén. Az idei negyedik verseny egyúttal a Slovakiaring debütálása is lesz, mivel először utazik a Győrtől alig több mint ötven kilométerre lévő aszfaltcsíkra a WTCC mezőnye. A pálya 5922 méter, hosszú egyenesek illetve gyors kanyarok jellemzik. A Zengő Motorsport pilótái szerint pedig mindez kedvezhet a BMW-k számára, ezért Michelisz és Wéber is bizakodva várja az újabb versenyhétvégét. Igaz mindkét pilótának alaposan meg kell ismernie majd a szlovák pályát, annak ellenére ugyanis, hogy közelünkben helyezkedik el, még egyikük sem autózott rajta. Igaz így lesz ezzel a mezőny többi tagja is.

Michelisz Norbert a Slovakiaringgel kapcsolatban kifejtette, hogy nagyon várja már, számára pedig ez a helyszín szinte hazai terep lesz. A pilóta hozzátette, hogy a BMW-re kiszabott 40 kilogrammos büntetősúlynak köszönhetően azonban nehéz hétvégére számít, még akkor is, ha a pálya vonalvezetése első ránézésre kedvezhet a hátsókerék hajtásnak. Michelisz Norbert azt is elárulta, hogy az eddigi tapasztalatok alapján van esélye a pontszerzésre, sőt némi szerencsével, valamint nagy szurkolói támogatással a helyszínen akár az első öt között is zárhat valamelyik futamon. Összességében viszont a versenyző véleménye, hogy nem érdemes jósolni, mivel a mezőny most látogat először a Solvakiaringre.

Csapattársa is hasonlóan látja a hétvégi nagydíjat, és mint Wéber Gábor fogalmazott, egyáltalán nem fog unatkozni a BMW volánja mögött. A marrakech-i verseny kihagyásáról pedig elárulta, hogy csak anyagi szempontból volt előnyös, mivel hiányoznak neki a versenykilométerek. A Zengő Motorsport pilótája reméli, hogy sok szurkolójuk ellátogat a Szlovák Nagydíjra, és így egy kicsit ezt a futamot is hazai versenynek tekinthetik, amely egy jó ráhangolódás lesz az egy héttel későbbi hungaroringi versenyre.

Az összesített bajnok tabellán Michelisz Norbert 26 ponttal a kilencedik, míg a Yokohama Driver’s Trophy értékelésben 32 ponttal a negyedik. Wéber Gábor az eddigi három nagydíjból kettőn indult, és még nem szerzett világbajnoki pontot, de a független versenyzők között viszont három egységgel a tizedik helyen áll.

Videók