Turán Frigyes raliversenyző a júniusi folytatásban reménykedik

Jó autóval és lelkes stábbal vágnak neki az idei évnek.


Turán Frigyes Európa-bajnoki futamgyőztes raliversenyző optimistán készül a folytatásra és abban bízik, hogy júniusban elkezdődhet az országos bajnokság, de az eddig elmaradt két futam "minden egyes kilométere és tesztje" hiányzik neki.

A tavaly novemberben rendezett nyíregyházi Eb-futamon győztes autóversenyző az MTI-nek azt mondta, reménykedik abban, hogy világszerte hamarosan megoldódik a koronavírus-járvány miatt kialakult nehéz helyzet, és a gazdaságnak is sikerül talpon maradnia.

"Szerencsések vagyunk, mert a támogatóinknak fontos a velünk való együttműködés, de ha a válságban a cégek a túlélésért küzdenek, akkor nem elvárható, hogy az autósport legyen a középpontban"
- nyilatkozta Turán, aki szerint ha sokáig elhúzódik a jelenlegi állapot, akkor nekik is számolniuk kell kisebb pénzügyi kieséssel.

Ha az országos bajnokság csak a nyáron, vagy annak a végén tudna elindulni, Turánék a rövidített versenynaptárból adódó szorosabb programot is vállalnák, akár a háromhetente sorra kerülő futamokkal is.

"Egy ütőképes autóval és lelkes partnerekkel vágtunk neki ennek az évnek, hiányoznak a futamok, Eger és Miskolc is, emiatt csalódottak vagyunk, de elfogadjuk a kialakult helyzetet"
- mondta a Shell Helix Ultra csapatának versenyzője, aki navigátorával, Bagaméri Lászlóval együtt március elején jelentette be, hogy az idén egy Volkswagen Polo GTI R5-össel indul a rali ob-n.

Turán hozzátette, jelenleg nekik sem maradt más választásuk, minthogy az otthoni edzéslehetőségeket kihasználva tartsák magukat formában a bajnokság rajtjáig.

"Sokat sportolok itthon, és az előírásokat maximálisan betartva a lakóhelyem környékén rendszeresen kerékpározom is"
- mondta.

A nyolcfutamosra tervezett ob első két viadala elmaradt, a következő verseny május 22-24-én az Ózd-Salgó rali lenne.

Borítókép: facebook/ Rally Szakági Bizottság

Videók