Totálkárosra tört a magyar versenyző kamionja - videó!

Nem sikerült túl jól a Truck Race Európa-bajnokság smolenski futama az OXXO Energy Truck Race Team számára.


 
Nagyon nehéz hétvégén vagyunk túl Smolenskben. Pénteken az első szabadedzésen tönkrement a váltónk, s mivel csapattársaink már felhasználták a tartalék váltókat, nagy bajban voltunk.
 
A Renault csapat segített ki minket a bajból, adtak nekünk váltót, igaz, más típusút, mint a miénk, de csak az ő váltójuk elég rövid a kamionunkba. Persze nem volt könnyű beszerelni, csapatunk másnap estig szinte megállás nélkül dolgozott rajta, hatalmas segítséget kapva a több csapattól, kiemelkedően a Renault szerelőitől, csapatfőnökétől, amit ezúton is nagyon köszönünk!
 
Mivel csak szombat este lett kész a kamion, a szombati két futamot ki kellett hagynunk, és csak a vasárnapi Warm Up-on kezdtük mag a hétvégénket, Kiss Norbi ott 8-ik lett. Az időmérőn simán jutottunk a Super Pole-ba, majd Norbi a 7-ik helyen kvalifikálta magát az első futamra.
 
Nagy reményekkel vártuk a két versenyt, remélve, hogy végre jól működik a kamion, és tudunk pontokat gyűjteni. Nem így lett. Az első futam 4-ik körében elkezdett csúszni a kuplung, Norbi lelassult, és visszaesett az utolsó előtti helyre, ahonnan egy körrel a vége előtt kiállt, hogy lehessen szerelni a kamiont.
 
A második futamon így az utolsó helyről rajtolt, feljött egészen a 8-ik helyre, majd nem sokkal a vége előtt a célegyenes legvégén, a féktáv kezdetén elszállt valami a kamionon, Norbi pedig az irányíthatatlan autóval a betonfalnak vágódott.
 
Szerencsére a kamion megpördült, és a jobb oldalával csapódott oda, nem pedig Norbi oldalán történt az ütközés, persze komolyan védve vannak a pilóták, de jobb, hogy így történt. Pilótánk nem sérült meg, a kamion viszont igen, tönkrement a fülke, a hidak, futóművek, úgy néz ki, elment az alváz, és hogy mi minden még, az majd a kamion szétszedésekor kiderül. Azt még nem tudjuk, mi okozta a balesetet, a csapat jelenleg is dolgozik rajta, hogy kiderítsék.
 
A belső kamera felvételéből láthatják Norbi szemszögéből az ütközést.
 

Videók