Talmácsi: folyadék a koponyában, eltört állkapocs, bokasérülés

Első pillantásra súlyosnak tűnő balesetet szenvedett Talmácsi Gábor tegnap a Superbike világbajnokság Ausztrál Nagydíjának tesztjén. Az orvosi jelentések biztatóak voltak, de mégsem olyan jó a helyzet.


Talmácsi Gábor a pénteki szabadedzésen elszenvedett balesete után kihagyni kényszerül az idei szezonnyitó ausztráliai versenyt - írta közleményében a motoros rajongói oldala.

A motoros állapota a körülményekhez képest kielégítő, de azóta is kórházban van. Az elvégzett újabb vizsgálatok kiderítették, hogy a fejét ért erős ütés hatására folyadék keletkezett a koponyájában, melynek felszívódási ideje legalább 5-6 nap, valamint eltört az alsó állkapcsa. A bal bokáján is komoly zúzódásokat szenvedett, emiatt egyelőre nem tud lábra állni, és az esés következtében a válláról is csúnyán lehorzsolódott a bőr, így az orvosok minimum 5-6 napos kényszerpihenőt rendeltek el számára.

Mindez pedig azt jelenti, hogy Talmácsi Gábor nem áll rajthoz vasárnap, ahol a pénteki eseményeket alapul véve a 21 körös versenytávot már előzetesen 15 körösre redukálta a versenybizottság és a Pirelli.

Videók