Szvoboda Bence a német szuperkrossz bajnokságban

Szvoboda Bence a motokrossz szezon után sem állt meg, hanem benevezett a német szuperkrossz bajnokságra. Az OXXO Energy Drink támogatott versenyzője alapos felkészülés után vágott neki az első versenynek.


Bence a verseny előtt folyamatosan szuperkrossz edzéseket végzett, de még a felkészülés közepén járt, amikor elkezdődött a bajnokság, így az első versenye leginkább az új csapattal, az új pályával és a teljesen új közeggel való megismerkedéssel zajlott:

"Jól sikerült az első versenyem, ahol a legfőbb célom az volt, hogy ne sérüljek meg - kezdi a beszámolót Bence -. Egy 350-es KTM-mel MX1-ben indultam. Minden új volt számomra, életemben először láttam olyan hullámsort, amit ezeken a versenyeken használnak, az egésznek a hangulata is teljesen más, és az új csapatommal (Kosak KTM) is először versenyeztem. Bár komoly eredményt nem sikerült elérnem, egyik nap sem jutottam be a döntőbe, mégis pozitívan értékelném a hétvégét, vasárnapra már sokat gyorsultam az előző naphoz képest, és azt látom, hogy képes leszek a bajnokság második felében odaérni a mezőny elejére."Bence itthon a Dirtpark szuperkrossz pályáján készült a bajnokságra, de azért okozott neki meglepetéseket a német pálya:

"Teljesen más edzés közben, és más versenytempóban, a mezőnyben motorozva a szűk pályán menni, még szoknom kell a szinte helyből nekifutást a hatalmas ugratóknak, de az első verseny után már tudom, miben kell fejlődnöm, mit kell begyakorolnom. Furcsa még a rövid pálya is, de úgy érzem, nincs hátrányom semmiben, fokozatosan felhozom magam, és onnantól elérhető szinte minden."

A bajnokság második versenyét a november 30-i hétvégén rendezik Khemnitzbenben, de előtte Bence rajthoz áll most hétvégén a Nyíregyházi teremkrosszon is:

"Bár a pálya és a talaj teljesen más lesz Nyíregyházán, edzésnek tökéletes lesz, persze szeretnék minél jobb eredményt elérni, és ki fogom hozni magamból a maximumot."Ezután jön a német szuperkrossz bajnokság második fordulója, ahol Bence már jobban szeretne szerepelni a komoly ellenfelekkel szemben:

"Sok amerikai versenyző van hatalmas tapasztalattal, ott ugyanis rengeteg szuperkrossz pálya van, hasonlóan technikás, így nekik ez nem jelent kihívást, de ha sikerül fokozatosan felépíteni magam erre a stílusra, a végére odaérhetek a legjobbak közé."

Videók