Supersport-teszt: szakadó esőben is lehet gyakorolni

A mostoha időjárás Jerezben is majdnem tönkretette a H-Moto Team 2013-as Supersport világbajnokságra készülő versenyzőjének gyakorlását .


Amíg a H-Moto Team nagy többsége – Győrfi Alen, Bitter Sándor, Gyutai Adrián, Rizmayer Gábor, Nagy Győző és Kis Viktória – itthon készül a 2013-as feladatokra, addig a Supersport világbajnokság mezőnyében induló Németh Balázs a spanyolországi Jerezben már a második hivatalos teszten vesz részt. A magyar motoros elárulta, az állandó esőben és szélben nehezen boldogult, de annyi előnye volt a zord időjárásnak, hogy az esős beállítások tekintetében már jól áll a csapat.

Története legsikeresebb évére készül a H-Moto Team, és mind a hét versenyzője már edzésbe állt: Bitter Sándor, Győrfi Alen, Gyutai Adrián, Rizmayer Gábor, Kis Viktória és Nagy Győző egyelőre itthon készül, addig Németh Balázs a spanyolországi Jerezben már az idei második tesztjén vesz részt. Ám ezúttal már az első perctől kezdve tudatosult az SMS Team tagjaiban – köztük Németh Balázsban is –, hogy a meglehetősen zord időjárás miatt meglehetősen át kell tervezni a napi feladatokat.

„Szinte egész nap zuhogott az eső, a kora délutáni órákban viharos szél tombolt. Ennek ellenére közel negyven kört sikerült teljesítenem. A feladat kínálta magát, és egész nap a legjobb esős beállításokat kerestük. Mint kiderült, tényleg minden rosszban van valami jó, ugyanis ilyen időjárásra már megvannak az alapbeállításaink” – ecsetelte a körülményeket Balázs.

Ha az eső és a szél nem lett volna elég a csapatnak, a mostoha körülményeken kívül egy kisebb motorelektronikai hiba is nehezítette a dolgukat.

„Ennek orvoslása szerelőim feladata volt. Remélem, sikerrel járnak, és a második nap már jobb körülmények között érdemibb munkát is tudunk majd végezni. Egyébként sok ismerőssel találkoztam a pályán, és örömmel üdvözöltük egymást a Rivamotohoz szegődött tavalyi telemetriás mérnökömmel, Simoneval” – árulta el a fiatal magyar motoros.

Videók