Superbike: Németh Balázs pontokért utazik Assenbe

A H-Moto Team 24 éves motorosa a hétvégén ismét pályára gurul a Complus SMS Racing színeiben, hiszen április 26. és 28. között kerül megrendezésre a Superbike világbajnokság idei harmadik fordulója, a Holland nagydíj.


Németh Balázs a legendás asseni aszfaltcsík felé veszi az útját, ahol a magyar versenyző már pénteken délelőtt, a Supersport 10:00-kor kezdődő első szabadedzésén pályára gurul. Bár néhány évvel ezelőtt a holland ring jelentős változtatásokon esett át, aminek köszönhetően lényegesen rövidebb lett, továbbra is egy igen technikás és kihívásokkal teli pályáról beszélünk, amely feküdhet a 34-es rajtszámmal versenyző pilótának. A vonalvezetés mellett tovább nehezítheti a mezőny dolgát az időjárás is, hiszen péntekre kisebb mennyiségű csapadékot mondanak és ugyan szombaton, valamint vasárnap száraz idő várható, a hőmérséklet nemigen emelkedik majd 10-15 fok fölé.

Németh Balázs, aki az ausztráliai kulcscsonttörése után már az Aragon nagydíjon is motorra tudott ülni, most még jobb kondícióban van, így ő maga is arra számít, hogy ezúttal előkelőbb helyen érhet célba. A Complus SMS Racing pilótája a legutóbbi versenyen mindössze négy tizeddel maradt le a pontszerzésről és lett tizenhatodik, azonban ne felejtsük el, hogy a harmincharmadik rajtkockából vágott neki a futamnak, vagyis rengeteg lépett előre. Balázs abban bízik, hogy most hasonló felzárkózásra nem lesz majd szükség, mivel már az időmérőn szeretne jó rajthelyet megcsípni.

A hétvégén természetesen még pályára gurul a H-Moto Team másik versenyzője, Győrfi Alen is, aki a Superstock1000-ben vitézkedik majd, illetve a Supersportban Németh Balázs mellett Talmácsi Gáborért, a European Junior Cup-ban pedig Sebestyén Péterét és Bódis Richárdért szoríthatunk majd. Tóth Imre sajnos az Aragonban elszenvedett kulcscsonttörése miatt kénytelen kihagyni az asseni fordulót, így neki ezúton is mihamarabbi felépülést kívánunk.

 

Videók