Sprintcross: hármas OXXO siker Ácson

Hétvégén Ácson mérkőzött meg a sprintcross mezőny színe-java, köztük az OXXO Energy Drink pilótái. Az alakulat óriási sikert könyvelhetett el, hiszen a dobogón versenyzőik, Szvoboda Bence, Lécz Gergő és Nagy Alex állhattak.


Hétvégén Ácson Sprintcross versenyt rendeztek, ahol két rövid edzés után három 10 körös versenyt következett, majd egy értékelésen kívüli szuper döntővel zárult a hétvége.

Szvoboda Bence nyári pihenője után tért vissza a versenypályára, de ez nem látszott meg a motorozásán, ugyanis magabiztosan nyert minden futamot:

A szervezők jól előkészített pályával vártak minket, az edzések jól mentek a verseny előtt, majd következett a három futam, ahol a rajtokat sikerült elhoznom, onnantól pedig végig az élen motoroztam. Volt egy szuperdöntő is, ahol ismét jól rajtoltam, és ott is győzni tudtam. Örültem a győzelemnek, most pedig azon vagyok, hogy minél többet tudjak edzeni, hogy visszanyerjem a pihenő előtti formámat. Innentől nincs megállás, minden hétvégén versenyzek egészen október végéig” – részletezte Szvoboda Bence.

Bence most hétvégén Csehországban áll rajthoz, egy meghívásos versenyen, melyet 2009-ben 18 évesen elhunyt barátja és motoros társa, Michael Spacek emlékére rendeznek.

Mellette Lécz Gergő is remekelt a hétvégén, aki vezeti a magyar motocross bajnokságot, melyben már csak két forduló van hátra, így Gergő minden alkalmat megragad, hogy versenykörülmények között edzhessen:

Tíz évvel ezelőtt voltam utoljára sprintcross versenyen, akkor még 85-ös kategóriában, azóta nem rendeztek itthon ilyen futamot. Az edzőmotorommal indultam, és az első két futamon nem is tudtam jól menni, de hoztam a második helyet mindkétszer, a harmadik futamon viszont már élveztem a motorozást, és sokáig rajta voltam Bencén, csak a végén hibáztam egyet, végül ismét második lettem. A szuperdöntőben is jól mentem, ott másodiknak intett le a kockás zászló, és ott is végig Bencével egy tempót motoroztam. Jó kis edzés volt ez a verseny, két hét múlva bajnoki következik, most minden erőmmel arra készülök” – fejtegette Lécz Gergő.

Nagy Alex is felkészülésnek szánta a hétvégét:

Nagy szüneten vagyok túl, majdnem két hónapig nem volt verseny, ezután elmentem egy felkészítő versenyre Lacházára, ahol 2-ik lettem, és egy ilyen felkészítő versenynek szántam az Ácsi sprintcross-t is. Az első futamban 4-ik lettem, majd a másik kettőben a 3-ik helyen értem be. A szuperdöntőben a rajtnál buktam, majd pedig 5-nek értem célba. Legközelebb két hét múlva, a következő magyar bajnokin fogok rajthoz állni” – számolt be Nagy Alex.

Videók