Sorfallal és vastapssal búcsúztatták a legendás versenyzőt a WTCR pilótái

Az ünnepelt szeme sem maradt szárazon.


Érzelmes pillanatok szemtanúi lehettek a WTCR rajongói.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Gabriele Tarquini 38 egymást követő szezon után visszavonul a versenyzéstől. A legenda 1976-ban ült először versenyautóban. Gokartban kezdte, 1985-ben, 23 évesen pedig már Formula 3000-es csapat tagja volt. 1993-tól '96-ig az Alfa Romeo színeiben versenyzett, amellyel még a BTCC-t is megnyerte. 2005-ben csatlakozott a WTCC mezőnyéhez előbb Alfa Romeoval, majd Seattal versenyezve.

2009-ben szenzációs évet futott, 47 évesen és 266 naposan megnyerte a WTCC sorozatot. Ezzel az eredménnyel ő lett minden idők legidősebb FIA sorozat győztese. Az előző rekordot az F1 legendája, Fangio tartotta, aki 46 évesen nyerte meg a Forma-1-es sorozatot 1957-ben.

2013-15 között a Honda gyári csapatával versenyzett a WTCC-ben, ekkor már márkatársa -de még nem csapattársa- volt Michelisz Norbert-nek. 2017-ben csatlakozott a BRC csapatához. 2018-tól márka-, és csapattársa lett Michelisznek. 2018-ban saját rekordját jócskán megdöntve 56 évesen és 259 naposan megnyerte a WTCR sorozatot.
Tarquini 2019-ben elkötelezetten támogatta csapattársát, Michelisz Norbit, aki az egyik legizgalmasabb szezont futva, az utolsó versenyen megszerezte élete első WTCR győzelmét. Tarquini támogatását a magyar szurkolók nagyra értékelték, a vagány, olasz veterán versenyzőt örökre szívébe zárták a magyar autósport rajongók.

Nemcsak a magyaroknak okozott azonban sok emlékezetes pillanatot az olasz veterán, hanem számos versenytársának is. Szinte mindenkinek van vele kapcsolatban egy-egy emlékezetes sztorija, így nem csoda, hogy utolsó versenyhétvégéjén sorfallal és vastapssal tisztelegtek előtte, mikor kigördült utolsó időmérő edzésére.
Társait látva Tarquini meghatódottan vezetett végig a boxutcán. Ezek a pillanatok minden bizonnyal még dokáig ott lapullnak majd a legszebb emlékei között.

Borítókép: fiawtcr.com

Videók