Sebestyén Peti magyar csapattal törne még nagyobb sikerekre

Nagy változások történtek a fiatal motorversenyző karrierjében.


Magyar csapat színeiben, új menedzserrel és Yamahával folytatja a 25 éves gyorsaságimotor-versenyző..

A 2020-as Superbike világbajnoki szezont már új menedzserével kezdi meg Magyarország jelenleg egyetlen világbajnoki szériában versenyző gyorsasági motorosa. Stefano Favarótól Újvári Viktor veszi át a feladatot, aki igyekszik minden körülményt megfelelővé tenni hazánk egyik legtehetségesebb motorversenyzőjének.

Sebestyén Péter élete első teljes világbajnoki szezonját teljesítette idén a Superbike-világbajnokság Supersport kategóriájában. A világbajnokság egyetlen magyar szereplője a legjobb Hondás versenyzőként a 11. helyezést érte el összetettben, amely minden idők legjobb magyar eredménye ebben a rendkívül kemény kategóriában. A PTR Honda színeiben 12 futamból 11 alkalommal pontszerző helyen végzett, legjobb eredménye egy 8. helyezés volt.

A fiatal tehetség 2009-óta dolgozott együtt Stefano Favaroval, majd a csapatváltás már az új menedzserével, Újvári Viktorral jött létre, aki nagyon pozitívan nyilatkozott a versenyzőről.

„Peti tehetsége megkérdőjelezhetetlen, ezt már nem először bizonyította. Ott van a helye a világ legjobbjai között. Egy technikai sportágban azonban több tényezőnek is a helyére kell kerülni, hogy sikeres tudj lenni. Az anyagi, tárgyi és a szakmai feltételeket próbáljuk majd minél jobban megteremteni számára."

A 2020-as szezonra Peti az újonnan létrejött OXXO Hungary-Yamaha-Toth Team csapatban folytatja pályafutását. A több, mint 15 éves világbajnoki múlttal rendelkező Team Toth mellett a kamionversenyzésben kétszeres Európa- és angol bajnok OXXO Hungary Truck Racing Team is hozzáteszi szakmai tudását. A sportszakmai vezetésért teljes mértékben Daróczy Attila lesz a felelős, a Yamaha pedig technikában fogja támogatni a csapatot az eredményes szereplés érdekében.

A magyar csapat versenyzőjeként Sebestyén Péter továbbra is egyedüli magyar szereplője lesz a 2020-as Supersport VB mezőnynek.

"Nagyon örülök, hogy újra Imiékkel versenyezhetek főleg azért, mert hozzám hasonlóan ők is rendkívül motiváltak, és szeretnének eredményesen szerepelni. A Yamahára váltás nem jelenti azt, hogy garantált a jó eredmény, keményen kell dolgoznunk" - mondta Sebestyén.

Borítókép: Sport365/Nagy Gyula

Videók