Sebestyén Peti lett a legjobb Hondás

A motorversenyző értékes pontokkal tér vissza Argentínából.


Az év egyik legtávolabbi és legkaotikusabb versenyén van túl a Supersport-világbajnokság mezőnye. Sebestyén Peti a legjobb Hondásként a 11. helyen hozta be a motorját, ami értékes pontokat jelent a világbajnokság egyetlen magyar szereplője számára.

Nagyszerűen kezdődtek a pénteki szabadedzések, Peti könnyedén teljesítette a jobbnál jobb köridőket és hat tizedre volt az elejétől az első nap után. Szombaton a meleg idő és nagyon nehéz kondíciók fogadták a versenyzőket. A Superbike kategóriában többen bojkottálták a versenyzést, mondván, hogy a pálya veszélyezteti a pilóták épségét. Sajnos a negatív körülményeknek Sebestyén Peti is áldozatul esett és bukott az időmérőn a gyors körén. Szerencsére nagyon erősen kezdett, így a 2. körében motorozott ideje elég volt a TOP10-es rajt pozícióhoz és egy kisebb zúzódással megúszta. Magabiztosan várta a versenyt.


Sebestyén Peti a rajtra készül.

„ A versenyen egy teljesen új szituációban találtuk magunkat, a pálya nagyon más lett. Sokkal több volt a tapadás és nekem talán túl sok is hátul. Volt egy kis gondom a motorom elejével, nem éreztem jól magam az első körökben. Ahogy kopott a gumi ez jobb lett, de nekem jöttek a startnál, amivel rengeteg időt vesztettem. Azután próbáltam felzárkózni és a 11. helyet sikerült megszereznem. Örülök, mert jó volt a tempóm, meg tudtam őrizni a pozícióm Okubuval szemben. Nyilván nem ezt a helyezést akartam, de pozitív volt a hétvége és láttam, hogy nehéz, szokatlan körülményekben tudom tartani a tempót az elejével. Ez jót tesz az önbizalmamnak és alig várom Katart!”-összegzett a VB egyetlen magyarja.


A motorversenyző a veszélyes pályán is jól teljesített.

Simon Buckmaster csapatfőnök így értékelt:
„Reálisan nézve Péter versenye a rajton ment el. Nekimentek, letért az ideális ívről és eltávolodott az élbolytól. A versenytempója jó volt, megverte Hikari Okubut de figyelembe véve, mennyire jól ment ezen a hétvégén, természetesen kicsit csalódottak vagyunk a 11. hellyel. Jól dolgozott az egész csapat és Péter is okosan versenyzett, de a rajtnál eldőlt a sorsa.”

Egy hét szünet után október utolsó hétvégéjén, éjszakai futammal Katarban lesz a Világbajnokság évadzáró futama.

Forrás: PS56 Team

Videók