Schumacher balesete: továbbra is csak ködösít az ügyészség

Szerda délelőtt Albertville-ben tartott sajtótájékoztatót a Michael Schumacher síbalesete kapcsán nyomozásba kezdő ügyészség.


Mint kiderült a hétszeres világbajnok sisakkamerája által rögzített film sokat segített a hatóságoknak, más felvételt azonban nem kaptak a balesetről.

Patrick Quincy, Albertville ügyésze a sajtótájékoztató elején megkérte a média képviselőit arra, hogy tartsák tiszteletben a hétszeres világbajnok családjának magánéletét. Később az is elárulta, hogy a vizsgálat Schumacher családjának a kérésére indult, hiszen ők sem szerették volna azt, ha hamis történetek és pletykák terjednek el a médiában. Kiderült, hogy a nyomozás jól halad, a rendőrség ugyanis több tanút, orvost és ápolót is kihallgatott, valamint a helyszínt is átvizsgálta.

Az ügyész elárulta, hogy annak a pletykának mely szerint az esetről több felvétel is készült minden valószínűség szerint semmiféle valóságalapja sincs, hiszen egyetlen egy videót sem kaptak. Az ex-versenyző sisakkamerája által rögzített képsorok azonban rengeteget segítettek a nyomozóknak, hiszen a felvétel minősége kitűnő, a látottakat pedig képkockáról képkockára elemezték, igaz továbbra is dolgoznak azon, hogy megállapítsák azt, milyen sebességgel haladt a korábbi bajnok.

Az biztos, hogy a baleset december 29-én, délelőtt tizenegy órakor történt, 2700 méteres magasságban. Schumacher egy piros jelzésű pályán haladt, majd áttért egy jelöletlen szakaszra, ahol síléce egy a pályától kilenc méterre lévő sziklának ütközött. Ekkor veszítette el az egyensúlyát és fejét egy a hivatalos szakasztól nyolc méterre található kőnek ütötte. A lécek újak voltak, ezek nem lehettek a baleset kiváltó okai, hiszen csak az ütközés következtében keletkezett rajtuk kár.

Minden Michael Schumacher balesetéről itt!

Videók