Óriási erőt mutatott a Zengő Team a WTCR záróversenyén

Dupla magyar siker az orosz nagydíjon.


A Zengő Motorsport brit pilótája, Rob Huff nyerte a WTCR túraautó világkupa 2021-es év orosz nagydíjának második futamát, amely az év szezonzáró futama volt.

A verseny nagyon izgalmasan alakult, már a rajt után a pole-pozícióból induló Yvann Müller elvesztette vezető helyét, majd az első futamot nyerő Azcona került az élre, mögötte Girolami és Urrutia haladt.

Az uruguayi pilóta egy ütközés következtében kiesett, ezért be kellett küldeni a biztonsági autót. Ekkor egy újabb ütközés történt, Azcona és Müller is összeütköztek, ezért tovább kellett bennmaradnia a biztonsági autónak.

A verseny a hetedik körben folytatódott, óriási csata volt Girolami Huff és Girolami között. Később a Zengő Motorsport pilótája megelőzte Girolamit, amelynek következtében átvette a vezetést, majd Vervischnek is sikerült megelőznie az olasz versenyzőt, aki végül a hetedik helyre esett vissza.

A második versenyt végül Huff nyerte meg, így a Zengő Motorsport csapata mindkét versenyt behúzta.

Az első versenyen győztes Azcona futama megnyerése után így nyilatkozott.


„Elképesztő verseny volt! Szeretem az ilyen trükkös időjárási viszonyokat és azt gondolom, nagyon jó esőmenő vagyok."

Az elején ezt mondtam magamnak:

„Ok. Az elején óvatosan fogok vezetni. Csak semmi kontakt. Aztán éreztem, hogy nagyon gyors vagyok, sikerült is néhány előzés. Nem ütköztem, nem keletkezett semmilyen kár az autóban. Azért nem volt egyszerű, ugyanis a többiek kőkeményen védekeztek.Óriási érzés győzelemmel zárni ezt az évet.Erre vártam az egész szezonban!”

Mikel Azcona a Zengő Motorsport pilótája ezzel a győzelmével 158 ponttal a bajnokság 7. helyét szerezte meg. Sajnálatos módon nem tudta tovább javítani pozícióját ugyanis az utolsó futamon Yvan Müller (nem először ártva magyar csapatnak) úgy ütközött Azconával, hogy mindketten kiállni kényszerültek.

Ettől függetlenül magyar szempontból fantasztikus versenyhétvégét láttunk, a Zengő Motorsport csapata elképesztő eredménnyel dupla dobogóval zárta a WTCR 2021-es szezonját.

A WTCR 2021-es szezonjának végeredménye: 


 

 Zengő Zoli érzelemdús nyilatkozata Sochiból

Borítókép: Facebook.com/ Rob Huff 

Videók