Nincs kifogása az osztrák kormánynak a zárt kapus futam ellen

Július elején rendeznék meg a Forma-1-es osztrák nagydíjat.


Az osztrák kormánynak nincs ellenére, hogy nézők nélkül, zárt kapuk mögött rendezzék meg július elején a Forma-1-es Osztrák Nagydíjat a spielbergi Red Bull Ringen.

Werner Kogler sportminiszter ezt szerdán közölte, hozzátéve, hogy azzal együtt is támogatják az elképzelést, hogy más a helyzet egy futamnál, mint egy zárt kapus labdarúgó-mérkőzésnél, mivel a Forma-1-ben jóval nagyobb létszámú a jelen lévő technikai személyzet.

A tíz Forma-1-es istálló mindegyikénél a versenyhétvégéken nagyjából 60 fős stáb dolgozik, és ha ez kiegészül az egyéb technikai és biztonsági személyzettel, valamint a médiának dolgozókkal, akkor nagyjából ezer ember van jelen egy futamon. Ez a szám tovább nőhet, ha a betétsorozatok - mint a Forma-2 és a Forma-3 - mezőnye is versenyezhet az adott hétvégén.

Kogler szerint ugyanakkor az utazási korlátozások nagyobb akadályt jelentenek.

"Ezt a jelenlegi szabályok figyelembevételével át kell gondolni, leginkább az országba történő belépés és kilépés szempontjából"
- mondta.
A Forma-1-es világbajnokság idei szezonja a koronavírus-járvány miatt nem kezdődött el, kilenc futam maradt el, jelenleg a június 28-ra kiírt Francia Nagydíj sorsa még bizonytalan, de vélhetően halasztani kell, míg az osztrák versenyt július 5-én rendeznék.

Borítókép: Lars Baron/Getty Images

Videók