Nemzetközi és pénzdíjas lesz a gyorsaságimotoros ob a Hungaroringen

Május közepén a Hungaroringen rendezik meg a sok tekintetben megújult gyorsaságimotoros országos bajnokság következő futamait.


Fekete János, a Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) gyorsasági szakágvezetője az MTI-nek elárulta, a szlovák szövetséggel szoros együttműködésben bonyolítják le a bajnokság fordulóit, s minden erejükkel arra törekszenek, hogy a magyar fél által vállaltakat betartsák.


"Nyílt nemzetközi bajnokságot írtunk ki, ez azt jelenti, hogy az összetett eredményekből minden ország el tudja különíteni hazai versenyzőit, akiket ez alapján értékelhet a saját nemzeti bajnokságában" - mondta Fekete János, s hozzátette, az ob hat fordulóból áll, fordulónként két futammal, így a bajnoki cím sorsa 12 futam alapján dől el.

"Szintén újdonság, hogy a nyílt bajnokság első tíz helyezettje kategóriánként pénzdíjban részesül" - nyilatkozta a szakágvezető, aki szerint a Slovakiaringen rendezett múlt hétvégi első forduló 96 fős mezőnye jól mutatja, hogy a versenysorozat meg tud állni a saját lábán.

Az ob első fordulójában a Superstock 600-as kategóriában mindkét futamon Chrobák János (R2 Motorsport Team) győzött, megelőzve Gyutai Adriánt és Kurucz Ferencet (mindkettő Tomracing Motorsport Team).

Superstock 1000-ben Rosiwall Ágoston (R2 Motorsport Team) bizonyult a leggyorsabbnak , mögötte Fenyvesi Gábor (K2 Motorsport Team) végzett a második, Németh Róbert (R2 Motorsport Team) pedig a harmadik helyen. Superbike-ban Rizmayer Gábor (H-Moto Team) aratott dupla diadalt, megelőzve csapattársait, Juhász Dávidot és Sárkány Dezsőt.

Videók