Nemzetközi bajnokság: csak Dér indulása biztos a Tomracingnél

A Pannónia-Ringen folytatódik a hétvégén a Magyarország, Nyílt Nemzetközi Gyorsasági Motoros Bajnokság, ahol a Tomracing Motorsport Teamnél egyedül a két évvel ezelőtt itt futamot nyerő, tavaly dobogóra álló Dér Zoltán indulása biztos.


A csapat élversenyzője, Gyutai Adrián – aki bravúros szereplésének köszönhetően már a 3. helyen áll összetettben az Alpok-Adria Bajnokság Superstock 600-as kategóriájában – valószínűleg, míg Csutak Péter biztosan nem ülhet nyeregbe. Akárcsak a sérüléséből lassan felépülő Kurucz Ferenc, aki a mankóját letéve elkezdte a rehabilitáció utolsó fázisát, és ha minden jól megy, a korábbi vb-n induló motoros akár már idén visszatérhet a pályára. A nehézségek ellenére a csapatvezetés bízik abban, hogy ezúttal sem zárják érem nélkül a hétvégét.

Dér Zoltán, versenyző: "Nincsenek nagy elvárásaim a hétvégi futammal kapcsolatban. Lazán szeretnék motorozni, és minél jobban érezni magam. Sajnos a bajnokság legutóbbi, brnói futama óta nem ültem motoron, mivel a Yamahán meg kellett pár dolgot csinálnunk, így többek között kicseréltük a korábban elgörbült hűtőt. A motort sikerült fékpadon tesztelni, ahol az év eleji eredményhez képest ugyan most 3-4 lóerővel kevesebbet mértünk, de ez betudható a nagy melegnek. A Pannónia-Ring nem tartozik a kedvenceim közé, de természetesen körbetalálok rajta. Ha valaki egy pillanatra kihagy, akkor azt a pálya azonnal megbünteti."

Biel Richárd, csapat koordinátor: "A csapat az idei szezon utolsó hazai futamára készül, ahol a minél jobb eredmény elérése a cél. Nem vagyunk azonban könnyű helyzetben, ugyanis Csutak Péter motorblokkja egy hungaroringi teszt alkalmával megsérült, így ő kényszerűségből nem tud elindulni a Pannónia-Ringen. Az Alpok-Adria Bajnokságban futamról futamra jobban teljesítő Gyutai Adrián részvétele erősen kérdőjeles, ugyanis a legutóbbi versenyhétvégén, Poznanban hatalmasat bukott egy hátsó defekt következtében. Adrián pont a korábban injekciózott könyökére esett rá, így amennyiben az orvos nem engedi számára az indulást, nem tart a csapattal. Az egyedüli biztos pont Dér Zoltán, aki korábban nyert már ezen a pályán futamot, sőt többször dobogóra is állhatott. Bízunk abban, hogy a Yamaháján sikerült megtalálnunk a helyes beállításokat, és így odaérhet a dobogóra."

Videók