Motocross: Szvoboda sérülten is futamot nyert Csehországban

Hétvégén az utolsó előtti fordulót rendezték a cseh motokrossz bajnokságban. AZ OXXO Energy Drink pilótája megsérült az első futamban.


Az OXXO Energy Drink pilótája, Szvoboda Bence jelenleg harmadik a bajnokságban úgy, hogy két fordulót ki kellett hagynia év közben. Az időmérőt magabiztosan nyerte Bence, és az első rajtja is jól sikerült:

"A rajtot elhoztam, majd fokozatosan szakítottam le magamról az üldözőket. Jó volt a tempóm, élveztem a versenyt, de kb a felénél utolértem lekörözendő pilótákat, akik egymással meccseltek, nem tudtam rögtön elmenni mellettük, és olyan szerencsétlenül mentek át előttem, hogy felvertek egy nagy követ, ami telibe találta a jobb kezemet. Nagyon fájt már futam közben is, de tudtam tartani az első helyet, bár az utolsó két kör kínszenvedés volt. A szünetben kenegettük, jegeltük, megpróbáltunk mindent, de nem sokat javult, ezért lejegeltük, és nekiindultam a második futamnak. A rajtnál másodiknak jöttem el, hamar átvettem a vezetést, de a kezem egyre jobban fájt, nem tudtam tartani a tempómat, hiszen alig bírtam fogni a kormányt. Egy srác megelőzött, végül mögötte mentem be a második helyen. Összességében elégedett vagyok a hétvégével, a bajnokságban csökkentettem a hátrányomon a másodikkal szemben, csak azt sajnálom, hogy a sérülés miatt nem tudtam duplázni."

Most hétvégén a magyar bajnokság záró fordulója következik, s mivel Bence már megnyerte a bajbnokságot, csk akkor áll rajthoz, ha teljesen rendbe jött a sérülése.

Videók