Motocross: Szvoboda Bence már harmadik a cseh bajnokságban

Már harmadik az összetett értékelésben Szvoboda Bence, az OXXO Energy Drink versenyzője a hétvégén Csehországban versenyzett, a cseh motocross bajnokság hatodik fordulóján, melyet Petrovicében rendeztek.


A verseny előtti éjszakán hatalmas eső áztatta a pályát, így Bence a reggeli edzésen csak ismerkedett a felázott pályával, de az időmérőn már odatette magát, és több, mint 1 másodperccel az élen végzett.

„Az első futam előtt ismét leszakadt az ég” – meséli az OXXO Energy Drink pilótája – „nagyon komoly felhőszakadás volt, egészen a futam végéig. A pálya annyira sáros lett, hogy nem is nevezném versenynek, ami ott zajlott, inkább egy túlélő futamnak lehetne mondani, ilyen sárban talán még nem is mentem soha. A start után negyediknek fordultam, majd hamar feljöttem a második helyre, közelítettem az elsőhöz, de a lekörözéseknél beragadt előttem egy srác, így lemaradtam kb 20 másodperccel. Onnantól egy abszolút biztonsági motorozással sikerült bejönnöm a második helyen” – tette hozzá Szlovoda Bence.

„Ez a futam semmi másról nem szólt, csak a túlélésről, minden kör ajándék volt, rengetegen estek ki, épp ezért nagyon óvatosan mentem, el sem estem egyszer sem, ezt most fejben kellett nagyon összerakni, és próbálni „lassan” a lehető leggyorsabban menni. A második futamban másodiknak fordultam, az eső már elállt, a pálya kinyomosodott, viszont csak egyetlen ideális nyom volt, azon kívül nem lehetett motorozni, sem előzni, mert minden manőver kétesélyes volt a hatalmas sárban. Ez még jobban elfárasztott fejben mindenkit, nagyon kellett figyelni, hogy ne essünk ki a nyomból, mert onnan szinte lehetetlen volt visszajönni. Nagyon ésszel mentem, szükségem volt a pontokra, mert az első futamban sok riválisom kiesett, így esélyem nyílt hozni rajtuk nem is keveset. A futam vége felé egy lekörözött csoportot rosszul jött ki nekem, megelőzött egy srác, és hiába voltam rajta, nem tudtam előzni a nyomon kívül, ő pedig nem hibázott, így harmadik lettem” – részletezte a motocross versenyző.

Bence összetettben második lett a hétvégén, a tabellán pedig feljött a harmadik helyre, hátránya 37 pont a másodikkal, 66 az elsővel szemben, a bajnokságból még két forduló van hátra.

„Elégedett vagyok a hétvégével, nagyon összeszedett voltam, sikerült a zord körülményekből a legtöbbet kihozni. Feljöttem a harmadik helyre a bajnokságban, úgy, hogy két fordulót kihagytam, most hiányoznak nagyon azok a pontok. A szezon elején a cél a dobogó volt, most szeretnék minél feljebb végezni rajta, szerintem a második hely meglehet, mindenesetre azon leszek, hogy minél fényesebb legyen az érem!”

Bencének most egy hét pihenés következik, ez lesz az ő nyári szünete, majd jövő héttől újra teljes erőbedobással készül a szezon hátralévő részére.

Videók