Michelisz remek formában

Új körrekorddal nyerte meg az időmérőt Michelisz


 A legelejétől dominált az első időmérőn Vila Realban Michelisz Norbert, aki több mint három tizeddel megjavította a pálya korábbi TCR-es körrekordját, amivel megszerezte a pole pozíciót a délutáni első futamra.

Fotó: michelisz.hu

Saját bevallása szerint egyik kedvenc pályáján szerepel Michelisz Norbert a WTCR idei hatodik versenyhétvégéjén a portugáliai Vila Realban. Hogy érzi ezt az utcai kört azt két dolog is bizonyítja: egyrészt az elmúlt négy évben, amikor itt versenyzett, mindig felált a dobogóra, másrészt a mostani első időmérőt megelőző szabadedzéseken is jól szerepelt. Az FP1-en hatodik, az FP2-n második lett, utóbbi alkalommal a Hyundai legjobbjaként.
 
Jó formában kezdte az időmérőt is a magyar versenyző, aki az első gyors körével rögtön az élre állt (2:00,177). Húsz percnek kellett eltelnie a kvalifikációból, hogy valaki meg tudja előzni, ekkor Rob Huff a 80 kilóval könnyebb Volkswagennel került elé 17 századdal megjavítva az addigi referenciaidőt.
 
Michelisz a második gyors körében az összes szektorban javított, sőt a harmadikban lila szektort ment, és az 1:59,498-as idővel nemcsak visszavette a vezetést Hufftól, hanem több mint három tizeddel megdöntötte Thed Björk tavaly felállított körrekordját Vila Realban, ami 1:59,824 volt.
 
Az első futam magyar idő szerint szombaton 16:15-kor rajtol, Michelisz Norberttel az első helyről.
 
Az első időmérő végeredménye:
 
Fotó: michelisz.hu
 
Forrás: michelisz.hu
 
 
 

Videók