Michelisz Norbert szinte lehetetlen helyzetből várja a hétvégét

A hétvégén a hollandiai Zandvoortba látogat a túraautó-világkupa (WTCR) mezőnye.


A WTCC és a TCR-sorozat összeolvadásából, év elején született széria idei negyedik versenyhétvégéjét rendezik az Északi-tenger partján található versenypályán, amelyen 1952 és 1985 között harmincszor rendeztek Forma–1-es futamot.
 
A hétvégét 102 pontjával (35-tel lemaradva az éllovas francia Yvan Mullert és 10-zel az előtte álló Thed Björk mögött) a bajnokság negyedik helyéről várja a Hyundai-jal versenyző Michelisz Norbert, akinek egészen biztosan nem lesz könnyű dolga Hollandiában, noha kimondottan kedveli a pályát.
 
„Nagyon várom már ezt a hétvégét, mert Zandvoort egy igazi régi vágású, lendületes versenypálya, amilyeneket kifejezetten szeretek” – fogalmazott blogjában a BCR Racing Team pilótája, aki 2016-ban a TCR Benelux sorozat beugrójaként egy futamgyőzelmet és egy harmadik helyet szerzett itt.
 
A vb-ezüstérmes magyar a múlt heti, nürburgringi harmadik futam utolsó körében Rob Huffal ütközött, mindketten kiestek, ráadásul a versenybírók őt látták szabálytalannak, ezért öt rajthelyes büntetést róttak ki rá, ami Zandvoortban, az első futamon lép életbe.
 
 
Ha ez nem lenne elég, a sorozatban alkalmazott teljesítménykiegyenlítő rendszer (BoP) is nehezíti Micheliszék dolgát: 2,5%-kal csökkentik az eddigi futamokon domináló Hyundai-ok teljesítményét, az autó hasmagasságát megemelik 2 centivel, és várhatóan marad a Németországban alkalmazott 60 kilogrammos súlybüntetés is.
 
„Nem akarok túlzottan pesszimista lenni, de azt sem tartom kizártnak, hogy ezzel a Hyundai esélyei ellehetetlenülnek Zandvoortban” – írja Michelisz, aki ennek fényében a legjobb tízbe kerülést fogalmazta meg célként, bár „a fordított rajtrácsos második futamon egy jó rajtpozícióval talán sikerülhet a dobogóért küzdenie”.
 
A hollandiai versenyen is rajthoz áll a magyar istálló, a Zengő Motorsport két autója, Nagy Norbert és Szabó Zsolt Dávid Seat Cuprával igyekszik minél jobb eredményt elérni.
 
Michelisz Norbert egyébként fél szemmel saját csapatát, a TCR Europe-ban szereplő M1RA-t is figyelheti, hiszen a két sorozat közös versenyhétvégét tart Hollandiában.
 
 
Menetrend:
május 19., szombat
11.50: első szabadedzés
15.00: második szabadedzés
 
május 20., vasárnap
8.30: első időmérő
16.20: első futam (élőben az m4sport.hu-n)
 
május 21., hétfő
8.30: második időmérő
12.15: második futam (élőben az M4 Sporton és az m4sport.hu-n)
16.35: harmadik futam (élőben az m4sport.hu-n)

Videók