Michelisz kiautózta magából a legtöbbet - WTCR, VIDEÓ

Második lett a magyar pilóta


 A DOBOGÓ MÁSODIK FOKA MICHELISZÉ A HUNGARORINGEN

Az első helyezett az olasz Gabriele Tarquini, a BRC Hyundai N Squadra Corse csapat pilótája és csapattársa, a második helyezett Michelisz Norbert

 
A pole pozícióból indult, és végül a második helyen ért célba Michelisz Norbert a WTCR biztonsági autó mögött záruló főfutamán a Hungaroringen.
 
"Az időmérős győzelemben volt egy pici szerencse is, mert csak apróságokat változtattunk az autón, amik nem olyan mérvű dolgok voltak, hogy hirtelen pole pozícióért küzdhessek. Még mindig nem mi vagyunk a leggyorsabbak, de igyekszem mindent megtenni legalább egy dobogóért a főfutamon" - árulta el Michelisz Norbert még az időmérő után. 
 
 
 
 
A második futamon ki kellett állnia a boxba egy ütközés után, de a főfutam előtt elmondta, hogy remélhetőleg nincs nagy baj az autójával, és rendesen működni fog a technika. A rajt nem sikerült a legjobban, a második Esteban Guerrieri megelőzte őt, és még az első kör elején Gabriele Tarquini is Michelisz elé került, aki így a harmadik helyre visszacsúszva küzdött tovább a dobogóért.
 
A negyedik körben az élen haladó Guerrieri lecsúszott az ívről a Hondával, amit kihasználva mindkét Hyundai megelőzte őt, így Michelisz újra a második helyen haladt. A 12. körben az argentin beleszaladt a gumifalba, így kiesett a harmadik helyről, és bejött a safety car. Alighogy kiment a biztonsági autó, jöhetett is vissza, miután Kevin Ceccon ment neki a szalagkorlátnak. Ezután már a safety car mögött vonatozott be a célba a mezőny, így Michelisz a második helyet és az érte járó 20 pontot szerezte meg.

A harmadik futam végeredménye:
 
hungaroring r3
 
 
Videó összefoglaló, 1. FUTAM
 

 
Forrás: Michelisz.hu
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt, MTI/Sóki Tamás, Michelisz.hu
Videó: FIA WTCR Oscaro

 

Videók