Michelisz és Magyarország álma valóra vált

Visszaadta a sors, amit egyszer elvett.


A végletekig kiélezett futamot Kristoffersson nyerte, a végső győzelem pedig Michelisz Norberté lett.

Michelisz Norbert a mezőny éléről és 10 pont előnnyel a zsebében indulhatott útnak a WTCR szezonzáró utolsó futamán.

,A második futamot követően az esőzés elállt, így a mezőny nagy része félig eső, félig slick gumi kombinációval rajtolt el. Bár a pályán nem száradt fel a szervezők az álló rajt mellett döntöttek.

A rajtot Geurrieri kapta el jobban, sőt a magyar versenyzőt Mikel Azcona is megelőzte. Az első körben látszott, hogy Michelisznek nem a legjobb a tempója, és nem sokkal később Kristoffersson is körbeautózta. 

Farfus kiesését követően bejött a biztonsági autó így Norbi nagyon nehéz helyzetbe került. A magyar szurkolók szeme ekkor már nem csak Micheliszre, hanem Azconára is vetült, mivel a spanyol győzelme hozzásegíthette volna Norbit a végső győzelemhez.

A magyar pilóta sem adta fel rátaposott a gázra és folyamatosan támadta a svéd versenyzőt. Hihetetlen izgalmak kezdődtek: Azcona visszavette a vezetést, majd Michelisz megcsúszott, ekkor azonban Guerrieri áltt újból az élre.


A WTCR királya.

Fotó: FIAWTCR.com

Olyan verseny kezdődött, ami minden rajongó álma lehetne, bár a magyarokat alighanem az agyvérzés kerülgette. Az első négy hely sorsa folyamatosan változott. Nem sokkal később Guerrieri autója lelassult és hibaüzenetet küldött, így az argentin fokozatosan visszacsúszott.


Guerrieri autójában valami elromlott.

Fotó: Facebook.com/ FIAWTCR/Oscaro

Ezt követően az argentin bement a boxutcába, majd mégis visszatért a versenybe, de felzárkóznia már nem sikerült. A biztonsági autós fázis miatt 14 körösre nyújtott versenyt végül Kristoffersson nyerte, míg Michelisz az 5. helyen ért be.


Számokban a valóra vált álom.

Fotó: M4sport

A magyar pilóta végül 370 ponttal zárta a verseny-sorozatot, míg a nagy rivális Esteban Guerrieri 349-cel lett a második. 

Frissítés: Michelisz Norbi végül 372 ponttal zárta a szezont Azcona büntetése miatt.


Michelisz percekig zokogott feleségét ölelve.

Fotó: Eurosport1


Amikor egy álom valóra válik.

Fotó: Eurosport1

Michelisz Norbert a versenyt követően azt nyilatkozta ez a siker nem csak a csapatáé, a barátaié és a családjáé, hanem az összes magyar szurkolóé is, aki ez almúlt tíz évben mögötte állt.


Michelisznek arra is maradt ereje, hogy megemelje a hatalmas trófeát.

Fotó: Facebook.com/MicheliszNorbert

Borítókép: Facebook.com/MicheliszNorbert

Videók