Michelisz bravúros előzések után a 10. helyen végzett az utolsó futamon

Michelisz Norbert a három futamon összesen tizennyolcat előzött.


Michelisz Norbert több előzést bemutatva a tizedik helyen zárta az utolsó futamot a Hungaroringen.

A második futam leintése után azt nyilatkozta Michelisz Norbert, hogy bárcsak azonnal kezdődne a harmadik verseny, mert végre jól működött az autója, és élvezte a vezetést a Hungaroringen. A Hyundai magyarja a hétvége korábbi részében motorproblémákkal küzdött, de a második versenyen kilenc helyet előzve hatodik lett.

A hungaroringi hétvégét záró harmadik versenyen a 14. helyről rajtolt Michelisz, és az első kanyarok után két pozíciót lépett előre.

Előtte a csapattársa, Gabriele Tarquini haladt, aki egy idő után megelőzte Berthont. Michelisz is követte a példáját az ötödik körben, és az Audi lehagyásával a 11. helyre lépett.

A két Hyundai ezután folytatta a vadászatot, a következő áldozat Urrutia volt, akit előbb Tarquini, majd a tizedik kör elején Michelisz is megelőzött.

Urrutia azonban visszaelőzte, de aztán a heves csatájuk közben az argentin jobb első defektet kapott, így a Hyundai mehetett tovább a tizedik helyen.

Tarquini idő közben előrébb jutott, Michelisznek idő kellett, hogy az Urrutiával való csata után utolérje Yvan Mullert. Csak közel férkőzni tudott a franciához, megelőzni már nem maradt ideje, így a tizedik helyen zárta a futamot.

Michelisz a három futamon összesen tizennyolcat előzött, és mindent megtett azért vasárnap, hogy a szombati technikai hiba után a lehető legtöbbet hozza ki a hazai versenyhétvégéből. A WTCR következő fordulója október 31-én kezdődik Spanyolországban.

A harmadik futam végeredménye: 


Fotó: Michelisz.hu

Képgaléria:


Fotó: Tóth Zsombor/Shootthespeed


Fotó: Tóth Zsombor/Shootthespeed


Fotó: Tóth Zsombor/Shootthespeed


Fotó: Tóth Zsombor/Shootthespeed

Sport365.hu - Brutálisan leamortizálta autója elejét a német pilóta - Képek

Amint arról beszámoltunk, az összetett pontversenyben is vezető Yann Ehrlacher nyerte a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi fordulójának vasárnapi második futamát a Hungaroringen zárt kapuk mögött zajló Super Racing Festival keretében. A verseny felénél Coronel kiütötte Luca Engstlert a 8. kanyarban, ennek következtében a WTCR-ben újonc Engstler Motorsport pilótája beleállt a falba és rendesen összetörte a Hyundai i30 N TCR elejét.

 

Borítókép: Tóth Zsombor/Shootthespeed
Forrás: Michelisz.hu

 

Videók