Michelisz máris az élen

A hungaroringi futammal elkezdődött az e-sport WTCR előszezonja. A profik között Michelisz Norbi vezet.


Az elmaradt idénnyitó helyett virtuálisan mérik össze a WTCR versenyzői az erejüket. Az e-sport bajnokság pikantériája, hogy nem csak a profi sofőrök vannak a mezőnyben, hanem e-sportolók is, akik a teljes listát nézve jócskán kiemelkednek.

A bajnokság szabályai szerint külön selejtezőben vesznek részt a szimulátoros versenyzők, és a profi pilóták. Az e-sportot űzők közül huszan jutnak be a negyeddötőbe, ahol már a valódi sofőrökkel mérik össze tudásukat.

Az első fordulóban nagy sikert arattak a magyarok, ugyanis 6-an is kvalifikálták magukat a következő körbe. A M1RA e-sport pilótái közül Nagy Dávid és Báldi Gergő szerepelt a legjobban. Előbbi a második, míg utóbbi a harmadik helyet szerezte meg.

Az istálló pilótái közül szintén bekerült a legjobb húszba Csuti Zoltán, Zsupanek Bence, Pinczés Ádám és Barna Martin. További jó hír, hogy a felvidéki magyar Bánki Bence negyedik lett a selejtezőkörben.

Esports WTCR OSCARO 2019 | Trailer | RaceRoom

Esports WTCR OSCARO on RaceRoom, presented by OSCARO and KW Suspensions, starts now! #RoadToMalaysia * Final event in MALAYSIA * Prizes worth 25.000 € on off...


A profi versenyzőknek nem kellett magukat kvalifikálni, csupán önszorgalmi alapon indultak el a megmérettetésen. Ennek ellenére ők is megtettek jónéhány kört.


Közülük Michelisz Norbert lett a legjobb, ami talán nem véletlen, hiszen a profi versenyző egykor szimulátorosként kezdte. Az ő 1:51.602 ideje összesítésben az 50. helyre volt elég.


A hungaroringi összecsapás döntője április 6-án, 19:30-kor kezdődik majd.

Forrás és borítókép: fiawtcr.com

Videók