Mert hol nyerjen egy magyar kamionversenyt? Hát Mobile-ban (USA).

Csak stílusosan.


Megnyerte az egyesült államokbeli Mobile-ban rendezett gyorsasági kamionversenyt Molnár Bendegúz, aki az idén a magyar Oxxo Hungary Truck Racing Team színeiben indul majd az Európa-bajnokságon.

 
 
A csapat szerdai tájékoztatása szerint a 20 éves pilótának ez volt pályafutása első ilyen viadala, amely előtt három nappal vezette életében először a versenykamiont.
Molnár a 17 versenyzőt felvonultató mezőnyben aratott hétvégi győzelemért 10 ezer dollár pénzdíjat is kapott, és mivel a sorozatnak ez volt az első fordulója, a magyar pilóta az összetettben is az élen áll. Ez a sorozat annyiban tér el az Eb-től, hogy a mezőny ovális pályán versenyez, és nincs sebességkorlátozás. Az Eb-n a versenykamionok maximális sebessége 160 kilométer/óra lehet.
 
"Furcsa volt a nyers erő, ezt a járművet nemcsak vezetni, hanem kezelni is kell" - idézte az Eb-újonc versenyzőt a közlemény.
"Tudtam, hogy nagyon nehéz lesz a verseny, mivel rutinos pilóták ellen kell helytállnom, de segített a tapasztalatom, hamar alkalmazkodni tudtam a pályához és a körülményekhez. Egy versenyző mindig nyerni szeretne, én is ezzel a szándékkal álltam rajthoz, de sosem gondoltam volna, hogy elsőre sikerül győznöm."
 
Molnár tavaly csatlakozott a 2014-ben és 2015-ben Eb-győztes Oxxo Hungary Truck Racing Teamhez, amely az elmúlt hétvégén Budapesten mutatta be azt az MAN versenykamiont, amellyel rajthoz áll az idei kontinensbajnokságon.
A gyorsasági kamionos Eb idei szezonja május végén Olaszországban kezdődik, a második versenyhétvégét pedig a Hungaroringen rendezik június 22-23-án.
 
(Kép forrás: Oxxo Hungary Racing Team)
 

Videók