Megvan, mikor lesz Alonso IndyCar-tesztje

És elméletileg a csapat is.


A legfrissebb hírek szerint szeptember elején kerül sor Fernando Alonso IndyCar-tesztjére, ami a spanyol jövője szempontjából is kulcsfontosságú lehet, hiszen a 2018-as autó kipróbálását követően dönthet arról, az amerikai sorozatban folytatja-e pályafutását.

 
A Racer különböző forrásokra hivatkozva arról ír, Alonso számára több időpontot is fönntartottak az IndyCar vezetői, eddig azonban egyik tesztelehetőséggel sem élt, szeptember elején, az Olasz Nagydíj után viszont sort keríthet a gyakorlásra. A lap úgy tudja, a helyszínről és arról is döntés született már, melyik csapattal dolgozik majd a kétszeres világbajnok.
 
A gyakorlásnak a Barber Motorsports Park adna otthont, vagyis az IndyCar szabályainak megfelelően egy olyan pálya, ahol idén már nem rendeznek versenyt. Az ilyen helyszíneken ugyanis tiltják az ehhez hasonló teszteket, hiszen az érintett csapatok plusz adatokat gyűjthetnek.
Ami a csapatot illeti, Alonso – akárcsak tavaly az Indianapolisi 500 mérföldes esetében – az Andretti Autosporttal dolgozna a teszten, és a sors furcsa fintoraként egy Honda-motoros autót hajtana. Abban az esetben, ha az amerikai sorozat mellett dönt, a Racer szerint hosszabb távon már nem a japánok erőforrásával fog versenyezni.
 
Persze, ehhez előbb meg kell születnie a végleges döntésnek Alonso részéről, az utóbbi időben viszont egyre több jel mutat arra, hogy a spanyol klasszis Amerika felé veszi az irányt. Régóta tudni lehet, a McLaren szeretne saját csapatot indítani az IndyCarban, Alonso pedig továbbra is a motorsportok nagy mesterhármasának megszerzésére hajt, amihez idei Le Mans-i győzelme után már csak az indianapolisi siker hiányzik…
 

Videók