Le Mans: a versenyen meghalt társának ajánlotta a győzelmet Kristensen

A tegnap véget érő le mans-i 24 órás autóversenyt a dán Tom Kristensen nyerte meg. A pilóta honfitársának, Allan Siimonsennek ajánlotta győzelmét, aki a verseny közben vesztette életét.


Simonsen egy ártatlannak vélt sziutációban csapódott a szalagkorlátnak, amely baleset elsőre nem is tűnt súlyosnak. A 34 éves dán pilóta ennek ellenére komoly sérüléseket szenvedett és a pályakórházban életét vesztette.

Kristensen a 9. alkalommal nyerte meg a le mans-i 24 órás autóversenyt, vegyes érzelmekkel nyilatkozott a sajtó munkatársainak, ami érthető is ebben a szituációban.

Tom Kristensen, az Audi Sport Team Joestra versenyzője: „Ami engem illet, Le Manst nagyon is a személyes érzések jellemezték ezúttal. Büszke vagyok rá, hogy a világ legjobb csapatának vezethetek. Ez minden csapattársra igaz, minden alkalmazottra Ingolstadtban és Neckarsulmban, és egyben az Audi Sport Team Joestra. Ők tették lehetővé számunkra, hogy az álomból valóság legyen. Ez az álom most ismét valóra vált – megnyertük a legkeményebb és leggyorsabb versenyt, mindezt Dr. Wolfgang Ulrich irányítása alatt. Sajnos elvesztettünk valakit, akinek ugyanez volt az álma. Egy nagyon udvarias és kedves személyiség volt. Ezért van az, hogy hullámoznak az érzéseim. Ami a kilencedik győzelmemet illeti: azzal az elszántsággal és ambícióval vezetek, amit az apámtól kaptam. Márciusban halt meg. Mielőtt meghalt, azt mondta, a csapattársaimmal együtt fogom megnyerni Le Manst idén. Remélem, hogy egy nap egy újabb győzelmet fogok ünnepelni Loic-kal és Allannel, amit az apámnak ajánlhatok. Mert ezt a sikert Allan Simonsennek ajánlom fel.”

Videók