„Lassan felveszem a megfelelő versenytempót”

Györfi Alen negyedik futamát teljesítette a Supersport-világbajnokságon. A Forty Racing korábbi gyorsasági motoros Európa-bajnoka ezúttal Portimaóban ült a Team Tóth motorjára.


Györfi Alen: „Lassan felveszem a megfelelő versenytempót”
Györfi Alen immár a negyedik futamát teljesítette a Supersport-világbajnokságon. A Forty Racing korábbi gyorsasági motoros Európa-bajnoka ezúttal Portimaóban ült a Team Tóth motorjára, és a technikai gondjai ellenére a 20. pozíciójával most érte el a legjobb helyezését.
A tavaly alakult Forty Racing csapatfőnöke, a korábbi Európa-bajnok, Györfi Alen nem akármilyen évet fut a 2019-es szezonban. A magyar motoros ugyanis március 16-án rajthoz állt a világ talán legismertebb hosszútávú versenyén, a Daytona 200-on, melyet a remek 13. pozícióban zárt. Alen azóta a Team Tóth versenyzőjeként a Supersport-világbajnokságon indul, és ezen a hétvégén, a portugál versenyhelyszínen, Portimaóban már a negyedik versenyhétvégéjét teljesítette. A korábbi Európa-bajnok ezúttal minden szinten teljesítette a maga felé támasztott elvárásait, hiszen folyamatosan javult a teljesítménye, míg a versenyen a 20. helyen intette le a kockás zászló, amely eddigi legjobb pozíciója volt ebben a kategóriában. A fejlődés immár megkérdőjelezhetetlen, így a hónap végén, szeptember 27-29-én sorra kerülő következő futamon (Magny-Cours) már merészebb célokat is kitűzhet maga elé.


Györfi Alen motorversenyző: „Nagyon vártam már ezt a hétvégét, ám arra a legrémisztőbb álmaimban sem gondoltam, hogy úgy indulok neki a portugál vb-futamnak, hogy már az maximumnak számít majd, ha az időmérőn teljesítem a limitet, és a vasárnapi versenyt végigcsinálom. Aztán ahogy elkezdődtek az edzések, és az időjárás is nekünk kedvezett, sikerült a technikai gondjainkat leküzdeni, és még az időmérő előtti tréningen a beállításokkal is foglalkozni. Ez meg is látszódott a teljesítményemen, hiszen minden felmenetelkor sikerült gyorsulnom, és a futamon már azt éreztem, lassan sikerül felvennem a megfelelő versenytempót. Most már azt is megélhettem, hogy küzdöttem, csatáztam a riválisaimmal, és amikor leintettek, boldogan láttam, hogy huszadik lettem, ami a mostani vb-szezon eddigi legjobb helyezése. Lehetett volna jobb is, de a verseny egy bizonyos szakaszában nem hoztam jó döntést, ám így sem lehetek elégedetlen. Köszönöm a csapat remek munkáját, és bízom abban, hogy már a következő futamon képes leszek megint előrébb lépni.”  

Fotókés forrás: Forty Racing

Videók