Krosszmotorozással készül az OXXO Energy Drink autóversenyzője

Lajos Gyula "Luigi", az OXXO Energy Drink autóversenyzője a felkészülési időszakban krosszmotorozással is edzi magát, sőt, versenyeken is rajthoz áll.


Tavaly év vége felé a Királyválasztón, majd a nyíregyházi teremkrosszon is elindult, mindkét versenyen komoly eredménnyel. A február első hétvégéjén a Syma Csarnokban megrendezésre kerülő teremkrosszon is ott lesz Luigi, méghozzá alapos felkészülés után:

"Nyíregyházán a szombatot végig bírtam, de vasárnapra elfáradtam, hiszen évek óta nem motoroztam ennyit egyfolytában - mondta Luigi -. Azóta sokkal komolyabban készülök a februári versenyre, de nem biztos, hogy a harmadik helyemet meg tudom majd ismételni, hiszen most négy Európa-bajnok is lesz a mezőnyben. Én ettől függetlenül készülök keményen, minden reggel futással kezdek, este úszás, konditerem és amikor lehet, motorozás is szerepel a programomban."

Luigi még a hóban is nekiállt motoros edzést végezni, de ahogy romlott az időjárás, ezt abba kellett hagynia, így most egy hétre Olaszországba utazik, hogy tudjon még a verseny előtt néhány komoly pályán motorozni.

"Olaszországban 8-10 fok körül van a hőmérséklet, az kiváló most számomra - meséli az OXXO Energy Drink versenyzője -, egy hétig minden nap tudok motorozni, a verseny előtt ez feltétlenül szükséges, de hogy az Európa-bajnokokkal szemben ez mire lesz elég, azt meglátjuk a Syma csarnokban. Mindenesetre a rajtokat szokás szerint igyekszem elhozni, onnan pedig bármi lehet!" - fejezi be a riportot mosolyogva Luigi.

Az biztos, hogy nem lesz könnyű dolga Luiginak, de számára az a legfontosabb, hogy sérülés nélkül végezzen, hiszen hamarosan indul a versenyszezonja. Hogy milyen bajnokságokban és mely Európa-bajnokságon versenyez idén Luigi, arról a teremkrossz után számolunk be, melyet tehát február 2-3-án rendeznek meg a budapesti Syma csarnokban.

Videók