Kiss Norbert tíz körig az élen

Egyre jobb az OXXO Energy Truck Race Team kamionja, mellyel a múlt hétvégi francia futamon Kiss Norbert az élen is autózott. A nehézkesen induló versenyhétvégén végül négy Ebi pontot is bezsebelt az alakulat.


Az OXXO Energy Truck Race Team a hétvégén Franciaországban, Nogaroban versenyzett. Új fejlesztésekkel érkezett a csapat a pályára, amiket a pénteki edzéseken próbáltunk tesztelni, de mindig közbejött valami. Az első edzésen egy féktávot elnéző pilóta összetörte kamionunkat, amit a következő edzésig nem tudtunk megjavítani, így el sem tudtunk indulni. Éjjel váltót és difit cserélt a csapat, de szombaton reggel a warm up-on egy technikai hiba miatt nem tudtunk részt venni, így maradtak a versenyek a tesztelésre. Az időmérőn kuplung hiba miatt 16-ik lett csak Norbi, így onnan kezdte az első futamot, ahol jó rajtolt az OXXO pilótája, egészen a 12-ik helyig tudott előremenni a futam végéig. Délután, a második futamon ismét jól rajtolt Norbi, az első körben már 9-ik volt, de nem tudta végig maga mögött tartani üldözőit, így 11-ik lett, de végre jól működött az autó, és pilótánk belülről úgy érezte, jó irányba haladnak a beállítások. Mindez vasárnap igazolódott be, amikor is újra a top 10-ben autózhattunk, és újra dobogóért küzdhettünk. Az időmérőn Norbi simán bejutott a Super Pole-ba, ahol 8-ik lett, majd következett a harmadik futam, ahol hozta szokásos jó rajtját, és szinte végig a 6-ik helyen autózott, de az első gumik elfogytak alóla, így a végig őt szorongató Janiec megelőzte, Norbi 7-ik lett, ami 4 Eb pontot ér.
Ez a negyedik futamban első soros rajtot eredményezett, s mivel az autó tovább javult, Norbi tovább gyorsult, hatalmas izgalommal vártuk ezt a versenyt, mint kiderült, jogosan. A rajtot a 2-ik helyről elhozta Norbi, mellette-mögötte a második kanyarban nagy baleset volt, így üldözői picit lemaradtak. 4-5 körig tartotta is az előnyt Norbi, de az első gumik megint kezdtek elfogyni, így lelassult, s pár kör alatt utol is érték. Onnantól a túlélés volt a cél, Norbi zárt minden ívet, próbálta maga mögött tartani üldözőit, akik könyörtelenül nyomták, lökdösték, de pilótánk kitartott. Már csak két kör volt hátra, Norbi egyre nehezebben tudta követni az íveket, majd Janiec beszúrt nekünk, s két kanyarral később az Európa-bajnok Jochen Hahn is, a következő kanyarban pedig a féktávnál elindult a kamion hátulja, s Norbi kipördült a kavicságyba... Mire kihúzták, a komplett mezőny elment, végül Norbi a 15-ik helyen ért célba, rettentő szomorúan.

Nehéz percek voltak, kezdtük elhinni, akartuk elhinni, hogy nyerhetünk. De várjunk csak. Nekünk ez még csak a második versenyhétvégénk, a második tesztünk. Szombaton még a pontszerzésnek is örültünk volna, ehhez képest vasárnap 10 körig vezettük a futamot! Most már mindenki bizakodó, hisz a kamion egyre jobb, egyre gyorsabb, újabb, komoly tapasztalatokat gyűjtöttünk, amik alapján már Angliában is gyorsabbak lehetünk! A legfontosabb, hogy jó irányba haladunk, illetve az alap nagyon jó, és folyamatosan tudjuk fejleszteni a kamiont. Nem vagyunk messze az elejétől, pedig mi még csak az elején járunk, ez pedig mindenképp biztató számunkra!

Csapattársunk, Frankie Vojtisek szombaton 17-ik és 15-ik lett, vasárnap pedig 11-ik és 12-ik.

Videók