Horrorbaleset: két repedt csigolyával úszta meg a brutális esést Davidson - videóval!

A Toyota versenyzői csalódottak, hogy fel kellett adniuk a küzdelmet Le Mans-ban, de az a legfontosabb, hogy a hatalmas balesetet szenvedett Anthony Davidson mielőbb felépüljön. A Toyota TS030-at több egykori F1-es versenyző is hajtotta.


Hat órával a verseny megkezdése után Anthony Davidson hatalmasat bukott Le Mans-ban: a brit versenyző egy Ferrarit próbált meg lekörözni a Mulsanne egyenes végén, amikor a két gép összeért, és a 8-as számú Toyota a levegőbe emelkedett, majd a gumifalban kötött ki. Ezen a részen 330 km/órás tempóval mennek az LMP1-es gépek.

A pilótát kórházba szállították, és mint kiderült, megrepedt a 11-es és a 12-es gerinccsigolyája.

"Nagy ütközés volt! Nem gondoltam azt, hogy a verseny ezen szakaszában törött háttal fogok feküdni egy francia kórházban” - írta a versenyző a Twitteren.

Később a 7-es rajtszámú Toyota is feladta a küzdelmet, mivel meghibásodott a hibrid gép motorja. A Toyota csapatában olyan egykori Forma-1-es versenyzők mentek még Davidson mellett, mint Alexander Wurz, Kazuki Nakajima, vagy Sébastien Buemi.

"A pályával kapcsolatos csalódottság ellenére boldog vagyok, hogy Anthony jól van. Ez a legfontosabb dolog”- mondta Wurz, aki a 7-es gépen osztozott."Szomorú volt hallani, hogy Anthony megsérült”- fejtette ki a japán Nakajima.  - Ahogy az egész csapat, én is remélem, hogy hamarosan jobban lesz. Nagy csalódás ilyen hamar befejezni a versenyt; az volt az álmunk, hogy lássuk a kockás zászlót."

Sébastien Buemi, aki először indult Le Mans-ban, és a 8-as számú gépen osztozott Davidsonnal, a következőt mondta. "Ez egy hihetetlen nap volt a számomra, mivel első alkalommal indultam Le Mans-ban, és remek teljesítményt nyújtottunk a balesetig. Lenyűgöző volt, és tényleg élveztem. A csapat nagyon keményen dolgozott, és ennél sokkal jobbat érdemeltünk volna, de legalább megmutattuk, hogy képesek vagyunk vezetni a versenyben. Ami Anthony-t illeti, nagyon csalódott vagyok; nagyon várjuk, hogy olyan gyorsan visszatérjen, amennyire csak lehet.”

Videók