Hétvégén rajtol a gyorsaságimotoros ob

A hétvégén, a Slovakiaringen rajtol el a hétfordulós nyílt gyorsaságimotoros ob, amit az elmúlt három évhez hasonlóan a szlovákkal közösen szervez a magyar szövetség.


Az ob-vel együtt rendezik az úgynevezett IMRC - magyar, romániai, szlovák, cseh és lengyel versenyzőknek kiírt - nemzetközi sorozat futamait, így a mezőny népes lesz, az idény végén pedig kategóriánként hirdetnek eredményt az IMRC-ben, valamint a résztvevő országok nemzeti bajnokságaiban.

Fekete János, a Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) gyorsasági szakágának vezetője azt mondta az MTI-nek, várhatóan Superstock 600-ban lesz a legnagyobb a küzdelem a bajnoki címért.

"Ebben a géposztályban tavaly több versenyen is csak század-, vagy ezredmásodpercek döntöttek az első helyről, ugyanakkor az 1000 köbcentimétereseknél is nagy csatára van kilátás a címvédő Sárkány Dezső, valamint Juhász Dávid és Bezzegh István között" - jelentette ki a szakágvezető. Kiemelte, hogy a magyar pilóták közül többen is teszteltek, illetve versenyeztek tavasszal, Kis Viktória (H-Moto Team) a katari nemzeti bajnokságban nyert meg egy versenyt, Gyutai Adrián (Tomracing Motorsport) pedig a romániai bajnokságban állhatott a dobogó tetejére.

Superstock 600-ban az esélyesek közé a címvédő Gyutai, az IMRC és Alpok-Adria második helyezettje mellett a 2012-ben Alpok-Adria-győztes és magyar bajnok Chrobák János (PAMSE), illetve a 2007-ben Európa-bajnok Győrfi Alen (H-Moto Team) tartozik.

"A címvédés a célom az ob-n, ugyanakkor talán az elmúlt évek legerősebb mezőnye áll majd rajthoz" - nyilatkozta az MTI-nek Gyutai Adrián. Hangsúlyozta, hogy örül Chrobák visszatérésének, valamint annak, hogy Győrfivel és tavalyi legnagyobb riválisával, Magda Attilával versenyezhet majd. Hozzátette, fő versenyének az októberi Európa-bajnokságot tartja, amelyre a májusban kezdődő Alpok-Adria sorozatban vívhatja ki a részvételt. Gyutai tavaly 14., vagyis pontszerző volt az Eb-n.

A nyílt ob versenynaptárában a Hungaroring, a Pannoniaring és a Slovakiaring mellett a csehországi Most szerepel.

 

Videók