Három magyar az első tízben a második futamon

Yann Ehrlacher nyert a trúaautó-világkupa magyarországi versenyhétvégéjének második versenyén.


A tizenötödik helyről rajtolva egészen a hatodikig jött fel Michelisz Norbert a második futamon a Hungaroringen, és a legvégéig harcolt az ötödik pozícióért is.

A Lynk&Co francia pilótája mögött honfitársai végeztek másodikként és harmadikként, Yvan Muller (Lynk&Co), Jean-Karl Vernay (Alfa Romeo) sorrendben.

A világkupában címvédő Michelisz Norbert (Hyundai) a 15. helyről rajtolva hatodikként ért célba, Boldizs Bence (Cupra) - az eddigi legjobb WTCR-eredményét elérve - hetedik, Tassi Attila (Honda) kilencedik, Kismarty-Lechner Gábor (Cupra) pedig 17. lett.

A versenyt a fordított rajtrács szabálya miatt Boldizs kezdhette meg a pole pozícióból, de a rajtnál a riválisok nem sok esélyt adtak neki, így a Zengő Motorsport pilótája az első kör végére negyediknek csúszott vissza. A vezetést Ehrlacher vette át, mögötte Muller és Vernay száguldott. A második kanyarban a start után többen ütköztek, Néstor Girolami (Honda) és Mikel Azcona (Cupra) kiállt a boxba, Michelisznek pedig részben ezeknek az eseményeknek a nyomán megnyílt a lehetőség feljebb kapaszkodni. A címvédő az ötödik körben már hatodikként autózott, közvetlenül mögötte Boldizs, majd Tassi következett.

A nyolcadik körben egy baleset miatt a pályára gurult a biztonsági autó, az első három helyen változatlan volt a sorrend, Michelisz a hatodik, Boldizs a hetedik, Tassi pedig a kilencedik pozícióban haladt. A mezőny a 10. kör végén kezdhetett újra versenyezni, de jelentős változás a leintésig már nem történt.

Jó volt a rajt és szuper volt az autó a harmadik körig, tudtam előzni, de akkor a motornál probléma jelentkezett, és ki kellett állnom. Nagyon sajnáltam, mert úgy éreztem, elég jó volt az autó ahhoz, hogy tovább törjek előre – értékelt az első futam után Michelisz Norbert, amelyen gyorsan ötöt előzött, de végül a szombati időmérőn is jelentezett technikai probléma miatt nem tudott pontot szerezni.

– Őszintén szólva a futam előtt aláírtam volna a hatodik helyet. Szerettem volna ötödik lenni, de nem sikerült. A harmadik futamon valami hasonlóra lesz szükség – mondta Michelisz a levezető körön.

A WTCR mogyoródi fordulójának programja 16.15 órakor a harmadik versennyel zárul a Hungaroringen.

Végeredmény, 2. futam (14 kör, a dobogósok és a magyarok):

1. Yann Ehrlacher (francia, Lynk&Co) 29:04.903 perc
2. Yvan Muller (francia, Lynk&Co) 1.496 másodperc hátrány
3. Jean-Karl Vernay (francia, Alfa Romeo) 2.128 mp h.
...6. MICHELISZ NORBERT (Hyundai) 4.935 mp h.
7. BOLDIZS BENCE (Cupra) 6.247 mp h.
...9. TASSI ATTILA (Honda) 6.992 mp h.
...17. KISMARTY-LECHNER GÁBOR (Cupra) 17.098 mp h.

A második futam végeredménye:

A délelőtt rendezett első futamot Esteban Guerrieri (Honda) nyerte Ehrlacher és Girolami előtt.

Kép: TóthZsombor/Sport365.hu/Shootthespeed

Sport365.hu - Brutálisan leamortizálta autója elejét a német pilóta - Képek

Amint arról beszámoltunk, az összetett pontversenyben is vezető Yann Ehrlacher nyerte a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi fordulójának vasárnapi második futamát a Hungaroringen zárt kapuk mögött zajló Super Racing Festival keretében. A verseny felénél Coronel kiütötte Luca Engstlert a 8. kanyarban, ennek következtében a WTCR-ben újonc Engstler Motorsport pilótája beleállt a falba és rendesen összetörte a Hyundai i30 elejét.

Videók