Halálos baleset a versenypályán: 30 éves motoros halt meg

Egyelőre nem erősítették meg hivatalosan, mi okozta a halálos sérülésekkel járó balesetet: a KTM gyári tagja a Baja 1000-en bukott. Több médium is állítja, halálát egy nézők által épített akadály okozhatta - írja az F1-live.hu.


Caselli szoros csatában volt a JCR Honda Teammel az első helyért, és az élről vágott neki a SCORE Tecate Baja 1000 aktuális szakaszának. Később óriásit esett, és súlyos fejsérüléseket szenvedett. A Cycle News értesülései szerint egy mesterséges bukkanó okozhatta a balesetet, melyet nézők építettek. Casellit helikopterrel szállították át Ensenadába, de belehalt a fejsérüléseibe.

A 30 éves versenyző tavaly ugrott be a Dakarra a KTM csapatával, ahol Marc Comát helyettesítette. Az első versenyén rögtön két szakaszgyőzelmet is szerzett. Idén szintén lehetőséget kapott volna az indulásra a gyártó támogatásával.

Egyelőre a KTM és a szervezők sem álltak elő hivatalos közleménnyel. A cég annyit írt, hogy „óriási sokk és szomorúság hallani Kurt Caselli halálát, mely egy baleset miatt történt a Baja 1000-en”. „Óriási veszteség a családjának, a csapatnak, és a sportunknak.” A csapat kivonta a második versenyzőjét a futamról.

A többszörös AMA National Hare & Hound bajnok egy éve volt a KTM gyári versenyzője, Amerika egyik legjobb offroad motorosának tartották - írta az F1-live.hu.

Videók