Gyutai Adrián: „Magyar bajnokként szeretnék hazatérni!”

A Tomracing Motorsport Team versenyzője a magyar pontvadászat megnyerésével hálálná meg csapata egész éves kiváló munkáját.


Szinte még haza sem ért a spanyolországi Európa-bajnokságról Magyarországot egyedüliként képviselő Gyutai Adrián és csapata, máris indulhatnak tovább Szlovákiába, ahol a hétvégén rendezik meg az IMRC - cseh, szlovák, lengyel, román és magyar motorosok számára kiírt pontvadászat - és a magyar bajnokság záró fordulóját. A 22 éves paksi motoros fölényesen vezeti a hazai összetettet, míg a nemzetközi megmérettetésben reális esélye van az első hely megszerezésére. A Tomracing Motorsport Team versenyzője kemény hétvégére számít, de mint minden versenyző, így ő is győzni megy a Slovakiaringre.

A múlt hétvégén egyedüli magyarként vett részt az Európa-bajnokságon a Budapesttől több mint 2500 kilométerre fekvő spanyolországi Albacetében a hazai gyorsasági motorversenyzés egyik legnagyobb tehetsége. Gyutai Adriánnak immáron északi szomszédunknál, a Slovakiaringen kell bizonyítania.

„Nagyon kemény hétvégére számítok, ugyanis az Európa-bajnokságtól betegsége miatt távol maradó Magda Attila meggyógyult, míg a versenyekről sokáig távol maradó Chrobák János is elindulhat ebben a fordulóban, aminek őszintén örülök. Éppen az említett két nagyszerű sportember miatt azonban úgy gondolom, óriási felelőtlenség lenne a részemről, a több mint egy futamgyőzelemnyi előnyöm ellenére is, ha már most a magyar bajnoki címre gondolnék. Azonban egy percig se higgye senki, hogy nem győzni szeretnék a Slovakiaringen, hanem csak bekocogni a biztos magyar bajnoki címet jelentő helyek egyikén. A nemzetközi megmérettetésben is az élen szeretnék végezni, és ehhez mindkét versenyt meg kell nyernem” - mondta Gyutai Adrián, aki a magyar összetettben 27 pontos előnnyel, míg a nemzetközi pontvadászatban 24 pontos hátránnyal vág neki a kétfutamos szlovákiai hétvégének.

Az idén kategóriaváltáson túleső versenyzőnek jó emlékei vannak a legutóbbi, Slovakiaringen tartott közös – Alpok-Adria, IMRC, Magyar Bajnokság – rendezésű fordulóról, hiszen mindkétszer a pole pozícióból indulhatott, és míg az Alpok-Adriában a 2. és a 3. helyen végzett, addig az IMRC-ben és a Magyar Bajnokságban diadalmaskodott. Most azonban nem a szeptember 7-8-án használt vonalvezetésen rendezik a versenyeket. Ugyanis a slovakiaringi pályát tizenkétféleképpen – hat különböző vonalvezetés, óramutató járásával megegyezően, illetve ellentétesen – lehet variálni, amiből ezen a hétvégén a második leghosszabb – 3737 méter – nyomvonalon fognak versenyezni a pilóták.

„A ring ezen vonalvezetésén ugyan még nem mentem, de szerintem ez sokkal jobban fog feküdni a Hondámnak, mint az eredeti. Ráadásul nemcsak a motor, hanem én is jobban szeretem a technikásabb pályákat, így úgy gondolom, hogy eredményes hétvége elé nézhetünk. Lehet, hogy egy kicsit furcsa lesz az elején, de a szombati húszperces szabadedzésnek elégnek kell lenni ahhoz, hogy megtanuljam a nyomvonalat, és a későbbiekben ezzel ne legyen semmi problémám” - jelentette ki a Tomracing Motorsport Team versenyzője.

Videók