Görbe Soma ezüstérmes

Rossi Moor is sikeresen szerepelt a motocross versenyen.


Nagyon tanulságos és kemény hétvége van a Mugenrace Junior Team csapatának háta mögött. Már csütörtökön elkezdődtek a motocross szabadedzések, ahol sajnos a hideg körülmények között bukott Görbe Soma, aki így már nem tudott az aznapi többi szabadedzésen részt venni. Somának ez a kihagyás a fő versenyre való kvalifikációba került, így az ETC Series2 versenyen tudott csak elindulni. Ez viszont remekül sikerült, ezüstérmet szerzett!

Rossi Moor 57 indulóból a 32. helyre kvalifikálta magát élete második pre-moto3-as megmérettetésén. A European Talent Cup fő számában végül a 27. helyet szerezte meg, ami figyelembe véve, hogy ő a mezőny legfiatalabb pilótája nagyon jó teljesítménynek számít.

„Csütörtökön 3 szabadedzésünk volt, ahol főként a futómű beállításokon dolgoztunk, aztán pénteken volt még további két edzés. A kvalifikáció egész jól sikerült 57 induló közül a 32. időt motoroztam ezzel bekerültem a fő futamra! A versenyen 38 induló közül a 27. lettem, szerencsére elkerültem az elején az óriási balesetet ami a középmezőnyt sújtotta. Nagyon örülök, jól érzem magam a csapatban és várom az idei utolsó valenciai megmérettetést.”-nyilatkozta a fiatal amerikai magyar pilóta.


A fiatal motoros büszkén állt a dobogóra.

Görbe Soma nagyon boldog volt, hogy pódiumon ünnepelhetett, ez nagy magabiztosságot ad számára a Red Bull Rookies selejtező előtt:

„Második lettem, nyilván az első helyen szerettem volna végezni és inkább a fő versenyre kvalifikálni, de csütörtökön az FP1 elején estem egy elég nagyot így az aznapi szabadedzések már kimaradtak. Ez nagy kihagyás volt számomra, aztán szombaton nem mentek a legjobban a körök, így a Series2-re kerültem be az első helyen. Nagyrészt én vezettem a futamot aztán az utolsó kör, utolsó kanyarjában visszaelőztek, de nagyon örülök ennek az eredmények. Most készülök Guadix-be a Red Bull Rookies Cup selejtezőjére!”


Együtt a team.

Stefano Favaro, a Sport&Events Motorosport Academy alapítója közel 2 évet várt hasonló elismerésre Somával kapcsolatosan:

„Nagyon komoly volt a hétvége, pozitív volt minden, ismét szépen felépítették a fiúk, hogy bekerüljenek a fő versenyre. Somának szerencsétlenül jött ki a lépés, de nem bántuk, mert így egy igazán izgalmas csatában a második helyet szerezte meg és felállhatott a pódiumra. Büszke voltam rá, mert nagyon okosan versenyzett, betartotta a csapat utasításait.

Fermin Aldeguer a fő versenyen 3. lett, de később egy furcsa szabály miatt elvették tőle, valószínűleg jogtalan ítéletet hozott a Dorna. Olasz versenyzőnk Filippo szó-szó, a középmezőnyben végzett, erősen kezdett, de neki is becsúszott egy bukás ami aztána a versenyen kihatott a teljesítményére. Rossi megint rengeteg tapasztalatot gyűjtött,27. lett, egyre jobban megszokja ezt a motor. Az ő számára a folyamatos fő versenyre való kvalifikáció és a kilométerek gyűjtése a fő feladat. Örülök nagyon a fiúknak most pedig izgatottam várom a Red Bull Rookies Cup selejtezőt, remélem minden magyar versenyző jól fog teljesíteni!”

Forrás: Fasterpromotion

Videók