Futamgyőzelemmel és harmadik hellyel tovább nőtt Kiss Norbi előnye

A vasárnapi első futamon rajt-cél győzelmet aratott, a másodikon pedig harmadikként ért célba Kiss Norbert, a Révész Racing címvédő és négyszeres Európa-bajnok versenyzője a gyorsasági kamion Eb lengyelországi állomásán, ezzel tovább nőtt az előnye az összetettben.


 A 38 éves szombathelyi pilóta a szombatihoz hasonlóan vasárnap is magabiztosan nyerte a délelőtti időmérő edzést, így a nap első, a hétvége harmadik futamán a pole pozícióból startolhatott.

Ugyan a rajtot egy baleset miatt megismételték, Kiss Norbert így is jelentős fölénnyel diadalmaskodott, és második győzelmét aratta a versenynaptárban újonnan szereplő poznani pályán.

A vasárnap délutáni második 11 körös viadalt Kiss a fordított rajtrács szabályának megfelelően a nyolcadik pozícióból kezdte meg, de már az első körökben több helyet javított, majd végül harmadikként ért célba.

Szombaton a magyar Eb-címvédő az első futamon rajt-cél győzelmet aratott, a másodikon pedig ötödik volt, így három forduló után 150 ponttal áll az összetett élén. Mögötte a hatszoros Európa-bajnok német Jochen Hahn a második 120 ponttal, a szintén német Sascha Lenz pedig a harmadik 103-mal.

A gyorsasági kamion Eb három hét múlva folytatódik a Nürburgringen.

Fotó: kissnorbi.com

Videók