Brutális balesete után motiváltabb a volt F1-es pilóta, mint valaha - videó!

A tavalyi 24 órás Le Mans-i versenyen súlyos balesetett szenvedett Anthony Davidson visszatért a versenyzéshez és motiváltabb mint valaha.


Az egykori Forma 1-es pilóta, Anthony Davidson - a Minardi, a BAR Honda és a Super Aguri csapatánál versenyzett korábban - 2012 júniusában a Le Mans-i 24 órás versenyen előzés közben ütközött, majd autója a levegőbe repült, egy pördülés után pedig az aszfaltba csapódott. A versenyzőnek a balesetben több csigolyája is megsérült, aminek következményeként több hónap kihagyás várt rá.

Nyolc hónap után, immár teljesen egészségesen a WEC sorozatban tér vissza Davidson, aki Silverstone-ban hazai pályán bizonyíthat, valamint a Forma 1-es Mercedes csapatának egyik tesztpilótája is az idei szezonban.

"Nagyon jól alakult a gyógyulásom, hétről hétre jobban éreztem magam. Amikor először versenyautóba ültem, eleinte még óvatos voltam, de mostanra úgy vezetek, mint korábban" - nyilatkozta a brit pilóta.

A versenyző nyolc, versenyzés nélküli hónapot követően úgy érzi, motiváltabb mint valaha, a verseny iránti szenvedélye csak nőtt a kihagyásnak köszönhetően.

A WEC árpilis 14-én indul a hat órás Silverstone-i futammal. Davidson a Toyota csapatával fog versenyezni, melynél olyan, a Forma 1-ből is ismerős nevek szerepelnek mint Sebastian Buemi, Alexander Wurz, Kazuki Nakadzsima, Stéphane Sarazzin, valamint Nicolas Lapierre.

Videók