Bottas futama erősen kérdéses, a sétálás is fájdalmat okoz neki

A Williams pilótájának, Valtteri Bottasnak erős hátfájdalmai miatt kérdéses a holnapi versenyzése, helyét a tesztpilóta, Susie Wolff vehetné át, de különleges engedélyt kell kérnie a csapatnak.


Az Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzésén a finn pilóta a Q2-ben kezdett erős fájdalmat érezni a háta alsó részében. Az utolsó etapban pedig kétszer is nagyot hibázott a gyors körén, amit biztosan befolyásoltak a hátpanaszai.

A 2011-es GP3 bajnokot az időmérő után az FIA orvosai vizsgálták ki, illetve a Williams is ellenőrizte, nem nyomta-e valami a hátát, de az autóban minden a helyén volt.

"Valtteri szenvedett a hátával, és rengeteg időt vesztett emiatt az utolsó kanyarokban. Még nem tudjuk, mi okozta a fájdalmat, de az időmérő második részében kezdődtek a panaszai. Megnéztük az ülését, de semmi sem volt ott, ami nyomhatta volna a hátát." - nyilatkozta Rob Smedley, a Williams teljesítményért felelős főmérnöke.

A Williams szóvivője szerint egészen vasárnap reggelig kérdéses, hogy Bottas rajthoz tud-e állni. Az információk szerint a finn pilótának még a sétálás is komoly fájdalmakat okoz. A csapat tesztpilótája Susie Wolff ugorhatna be Bottas helyére, azonban kevés esély van rá, hogy az FIA megadja a különleges engedélyt a Williamsnek, ugyanis Wollf egyetlenegy teszten sem vett részt Melbourne-ben.

 

Videók