Borzasztóan indult Michelisz Norbi szezonja

A szezon első időmérőjének első mért körén kiszakadt a bal első kereke Michelisz Norbertnek a túraautó-világbajnokságon (WTCC).


A Zengő Motorsport Hondával versenyző pilótája így mindkét vasárnapi futamnak az utolsó helyről kénytelen nekivágni az Argentin Nagydíjon. Az istállónál anyaghibára gyanakszanak. "Nem tudom pontosan, mi történt, leesett a bal első kerekem az első mért gyors körömön. Rettentően csalódott vagyok, nehéz erre bármit mondani" - mondta Michelisz a kiesés után.

A vasárnapi első futamon a pole pozícióból az argentin Pechito Lopez indulhat, míg a másodikon, a fordított rajtrácsnak köszönhetően, az angol Tom Chilton.

Az időmérő tíz perc csúszással kezdődött az izzasztó argentin hőségben. Ezen az etapon a spanyol Hugo Valente nem tudott rajthoz állni, mivel a második szabadedzésen műszaki hiba miatt kicsúszott a sóderágyba, majd kigyulladt a versenyautója. Az időmérő első részét, meglepetésre a korábbi világbajnok, és idén is Ladával versenyző, Rob Huff nyerte meg, az autómárkát váltó marokkói Bennani és új márkatársa a francia Sébastien Loeb előtt. A második szakasz legelején Bennani a sóderágyban kötött ki, és mivel rossz helyen volt, ezért leállították az időmérőt. Így már biztos, hogy a futamon a 12. helyről fog indulni. Innentől kezdve szinte eseménytelenül és a Citroen dominanciáját megerősítve telt el a kvalifikáció, amit a kínai Ma Csing Hua be is húzott, megelőzve világbajnoki csapattársát az argentin Pechito Lopezt. Így az utolsó szakaszba a még versenyben lévő négy Citroen simán bejutott.

Videók