Autósport: Fernando Alonso is elindulna jövőre Le Mans-ban

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az autóversenyzők között a Le Mans-i 24 órás megbízhatósági verseny, amelyen idén Fernando Alonsót kérték fel a rajtprocedúrára.


Idén is megrendezték a hagyományos Le Mans-i 24 órás megbízhatósági autóversenyt, amelynek elrajtoltatására a szervezők a Forma-1 kétszeres világbajnokát, Fernando Alonsót kérték fel.

A Ferrari pilótája volt az első aktív pilóta, aki ebben a megtiszteltetésben részesülhetett, korábban csapata elnöke, Luca di Montezemolo is résztvehetett a procedúrában 2009-ben.

Alonso - aki először vett részt a viadalon - csodálta az ezt körülvevő miliőt és az Eurosport kamerái előtt beszélgetett érzéseiről a versennyel kapcsolatban:

"Most vagyok itt először ezen a viadalon, szóval ez az egész egy teljesen új élmény számomra. Igaz, hogy most nem vezetek, de nagyon kíváncsi vagyok arra, hogyan teljesítenek a többiek. A futam az értéke miatt rendkívül vonzó a versenyzők számára, szóval úgy gondolom, hogy egy napon visszatérek és én is részt fogok venni rajta" - nyilatkozta a harminckétszeres futamgyőztes.

Az idén is több egykori Forma-1-es pilóta indult el a futamon, többek között Sebastian Vettel egykori csapattársa, Mark Webber, vagy az osztrák Alexander Wurz és a japán Nakadzsima Kazuki.

Aktív F1-es pilóta csak egyszer indult el a Le Mans-i 24 órás történelmében, még Sébastien Bourdais, aki többször is visszatért ide versenyezni.

Videók