Alpok-Adria Bajnokság: Gyutai Rijekában áll rajthoz a Superstock 600-ban

A Tomracing Motorsport Team versenyzője a hétvégén folytatná idei remeklését az Alpok-Adria Bajnokság Superstock 600-as kategóriájában, és megerősítené helyét az összetett élmezőnyében


Közeledik az Alpok-Adria Bajnokság 2013-as szezonjának befejezése: a mezőny a hétvégén az idény utolsó előtti állomására, a horvátországi Rijekába látogat. A Tomracing Motorsport Team versenyzője, Gyutai Adrián bizakodva tekint a hétvégi futamok elé, és szeretne minél több ponttal távozni egyik kedvenc pályájáról. A Hondát remekül felkészítette a csapat, és a 22 éves paksi fiatalember már Rijekában szeretné bebiztosítani a helyét az október elején rendezendő Európa-bajnokság mezőnyében.

Ismételten kedvenc pályáján, a horvátországi Rijekában, bizonyíthat Gyutai Adrián. A Tomracing Motorsport Team ifjú tehetsége június közepén a nyolc pontot érő nyolcadik helyen ért célba, miután a kvalifikáción szétrobbant a motorblokkja, és az utolsó helyről volt kénytelen elrajtolni. A 22 éves paksi sportoló azóta a cseh Mostban egy második hellyel gazdagodott, míg a legutóbbi Alpok-Adria hétvégén, Poznanban a 4. és az 5. helyen zárt, amivel az összetettben az automatikusan Európa-bajnoki – október 4-6. Albacete (Spanyolország) – indulást érő harmadik helyre ugrott előre.

„A legutóbbi emlékeim Rijekából eléggé vegyesek. A júniusi verseny időmérő edzésén ugyanis felrobbant a motorblokkom, és csak csapatom kiváló munkájának, valamint a szervezők jóindulatának köszönhettem, hogy egyáltalán elindulhattam a futamon. Abban a szituációban a nyolcadik helyemmel rendkívül elégedett voltam, most azonban mindenképpen előrébb szeretnék végezni. Bízom abban, hogy ezen a hétvégén semmilyen technikai probléma nem fog hátráltatni, és kedvenc pályámon a minél több megszerzett pontnak köszönhetően tovább tudom erősíteni az Európa-bajnoki szereplést érő pozíciómat”- jelentette ki Gyutai Adrián.

A Tomracing Motorsport Team versenyzője a lengyelországi és a horvátországi futamok közti három hetes szünetet kihasználva elindult a Pannónia-Ringen rendezett magyar bajnokin, és a dupla versenyes hétvégén egy első és egy második helyet zsebelt be. Az egész hétvégén pazar teljesítményt nyújtó – az időmérő edzéseket mindkétszer megnyerő – Adrián ezzel átvette a vezetést a magyar bajnokságban – míg a cseh, szlovák, lengyel, román és magyar motorosok számára kiírt IMRC-bajnokságban már a harmadik összetettben –, és így joggal várhatja bizakodóan a rijekai versenyt.

„Úgy érzem, hogy a júniusi verseny óta sikerült tovább fejlődnöm, ráadásul az első futamgyőzelmem is nagyon feldobott, de még mindig nagyon sokat kell tanulnom ahhoz, hogy igazán gyors tudjak lenni a 600-as motoron. A Honda az utóbbi időben jól működik, a csapatom kiváló munkát végez, és ezt szeretném nekik egy jó eredménnyel meghálálni. Ráadásul ebben már az évközi kézfájásom sem fog hátráltatni, így akár a dobogóra is odaérhetek”- fogalmazott Gyutai Adrián.

Videók