A Zengő Motorsport egy meglepetés névvel készül a WTCR szezonjára

A második pilótával folyamatban van a szerződéskötés.


A WTCR hivatalos oldala készített interjút Zengő Zoltánnal, aki elmondta milyen céljaik vannak a WTCR idei szezonjában.

Mi győzött meg arról, hogy Boldizs Bence a megfelelő pilóta a csapatodnak?

„A Zengő Motorsport küldetése, hogy lehetőséget adjon a fiatal és tehetséges sofőröknek, olyanoknak mint Bence. A Hankook Racer Cup-ban már bebizonyította képességeit, és a potenciális bajnokot látom benne."

Mikor szembesült először a képességével?

„Mindig követjük a fiatal sofőrök karrierjét. Szeretnénk köszönetet mondani a George Racing Team menedzserének, György Gábornak, aki magadott nekünk minden hasznos információt Bencéről, és segített kiválasztani őt sok más fiatal, tehetséges magyar versenyző közül. ”

Milyen célokat tűz ki neki a WTCR első szezonjába?

„Nincsenek nagy céljaink az első szezonjára. Azt akarom, hogy a lehető legtöbb tapasztalatot szerezze, és sok kilométert tegyen meg a pályán a profikkal, és tanuljon a legjobbaktól.”

Miután a szükséges tapasztalatot megszerezte, mit érhet el a sportban?

„Remélhetőleg nagy sikereket és nagy eredményeket! Sok tehetséges magyar versenyző létezik, de úgy gondoljuk, hogy Bence és a Zengő Motorsport nagy célokat érhet el az elkövetkező években.”

Hogyan tud segíteni Bencének a tapasztalathiány leküzdésében?

„Szeretnénk megadni neki a lehető legtöbb tesztelési lehetőséget, és mérnökeink készen állnak arra, hogy az elmúlt évek összegyűjtött adatait felhasználják, hogy segítsék Bencét ezen a kemény úton."

Össze lehet őt hasonlítani valamelyik korábbi sofőrével? Például Michelisz Norberttel?

"Nem akarjuk senkivel összehasonlítani, de látjuk, hogy milyen erőteljes, szorgalmas és szenvedélyes.

Mikor tervezi bejelenteni a második sofőrjét?

„Közel vagyunk a szerződéskötéshez egy tapasztalt, tehetséges sofőrrel, akinek a neve meglepni fogja a magyar rajongókat. Úgy gondolom, hogy ő, Bence és a Zengő Motorsport nagy célokat érhetnek el a WTCR-ben.”

Sport365.hu - Az albán reptéren álltam, és legszívesebben üvöltöttem volna - Zengő Zoli

2019. december 15-én Michelisz Norbert örökre beírta magát a magyar autósport történelmébe, amikor első magyarként megnyerte a WTCR kupasorozatát. A pilóta sokszor elmondta, hogy rengeteg erőt adott neki a tudat, hogy az egész ország állt mögötte. Volt azonban egy személy, aki az álom kipattanásának a pillanatától mellette volt, és a háttérből, akkor is rá szegezte óvó tekintetét, amikor fizikailag nem volt mellette.

 

Borítókép: facebook/Zengő Motorsport
Forrás: fiawtcr.com

 

Videók