A TCR Eastern Europe szezonnyitóján a M1RA új versenyzője volt a leggyorsabb

Dusan Borkovics csaknem egy másodperces előnnyel győzött az időmérőn.


Remekül kezdődött a M1RA számára a TCR Eastern Europe szezonnyitója a horvátországi Grobnikban. A csapat új versenyzője, Dusan Borkovics csaknem egy másodperces előnnyel volt a leggyorsabb az időmérőn, és mindkét vasárnapi futamon az első helyről rajtolhat.

Éjszaka nagy vihar volt Grobnikban, a szél kis híján a sátrat is elvitte a csapat feje fölül. Még reggel is esett, de az aszfalt folyamatosan száradt, így az időmérő kezdetére ideális körülmények fogadták a csapatokat – gyors volt a pálya.

És gyors volt Dusan Borkovics is. A M1RA új versenyzője egy éves szünet után ült először versenyautóba ezen a hétvégén, ráadásul Grobnikban sem vezetett még azelőtt, ennek ellenére hamar megtalálta a tempót. Két gyors körével is megszerezte volna az időmérős győzelmet, végül 1:28,693-mal tárt az élen.

Ezzel több mint kilenc tizedet adott a második helyezett, szlovák Matej Konopkának. A TCR Eastern Europe tavalyi bajnoka, Milovan Vesnics lett a harmadik közel 1,2 másodperces hátránnyal.

“Amikor Dusan jött be a boxba a győztes köre után, és rádión mondta, hogy szuper volt az autó, pont ilyet szeretett volna, az a legjobb érzés a csapatnak. Ha a pilóta azt látja, hogy elérte a célját, meg tudta futni azt a kört, amit szeretett volna, akkor van okunk az örömre. Akkor is ha az a kör a tizedik helyre elég, és akkor is, ha az elsőre ilyen nagy előnnyel. Dusan remekük dolgozott, tudtuk, hogy kiváló versenyző, aki kihozza a maximumot az autóból” – értékelt az időmérő után Bári Dávid, a M1RA csapatvezetője.

A TCR Eastern Europe lebonyolítása eltér a WTCR-ben vagy korábban a TCR Europe-ban megszokottaktól. Ebben a bajnokságban mindenkinél az időmérőn megfutott két leggyorsabb kör számít, és ezek alapján alakul az első, illetve a második futam rajtsorrendje. Mivel Borkovicsnak a második leggyorsabb köre is elég lett volna a pole pozícióhoz, mindkét vasárnapi futamon az első helyről rajtolhat.

Az első futamot vasárnap 10:45-kor, a másodikat 15:15-kor rendezik Grobnikban, mindkettőt élőben közvetíti a TCR YouTube-csatornája, és a M1RA Facebook-oldalán is elérhető lesz a link.

Borítókép: facebook/M1RA
Forrás: M1RA
 

Videók