A szervezők kizárták a szingapúri nagydíj nézők nélküli rendezését

Folyamatosan egyeztetnek a járvány miatt kialakult helyzetről.


A szingapúri Forma-1-es futam szervezői kizárták annak a lehetőségét, hogy nézők nélküli versenyt tudjanak rendezni az eredetileg tervezett, szeptember 20-i időpontban.

A szervezők szóvivője a The Straits Times szingapúri újság szombati számában hangsúlyozta: folyamatosan egyeztettek a Forma-1 képviselőivel, akiket arról tájékoztattak, hogy a zárt ajtó mögötti rendezés esetükben kivitelezhetetlen.

"A prioritás esetünkben továbbra is a szurkolóink, önkénteseink, valamint minden szingapúri jóléte és biztonsága. A rendezést előkészítő munkálatokhoz általában három hónapra van szükség, ami a jelenlegi helyzetben változhat az éppen hatályban lévő kormányrendeletektől függően" - utalt a világjárványra, valamint a jelentős, ideiglenes infrastruktúrát igénylő éjszakai, utcai versenyre a szóvivő.

Szingapúr közel 27 ezer koronavírus-esetet jelentett eddig, amely az ázsiai kontinensen az egy főre jutó fertőzöttek esetében a legmagasabb százalékos mutatót jelenti a helyi lakosság körében. A szóvivő kiemelte: jelenleg nem tudják garantálni, hogy az adott időszakban egyáltalán tudnak-e fogadni külföldről bárkit, és akkor éppen milyen karanténszabályok lesznek érvényben. Az ország lezárása egyelőre június 1-ig van érvényben.

A tavalyi futam három napja során 268 ezer néző látogatott el Marina Bayre a városi pályára, ennek 40 százalékát külföldiek tették ki.

A Forma-1 júliusban az Osztrák Nagydíjjal tervezi elindítani el sem kezdett idei szezonját, amelyben már három versenyt töröltek, míg további hetet elhalasztottak. Az F1 az elmúlt időszakban folyamatosan a módosított versenynaptáron dolgozott, de azt eddig hivatalosan még nem hozta nyilvánosságra. Az internetes szakportálokon megjelent tervezet szerint a szingapúri futam nem szerepel az idei programban. Az F1 vezetői azon dolgoznak, hogy legalább zárt kapuk mögött tudjanak annyi futamot megrendezni, hogy világbajnokot tudjanak hirdetni.

Borítókép:  Vladimir Rys Photography/Getty Images

 

 

Videók