A második szabadedzés is elmaradt a Nürnburgringen

A délelőtthöz képest nem javultak a körülmények.


A délelőttihez hasonlóan a délutáni szabadedzést sem tudták megrendezni pénteken a Forma-1-es Eifel Nagydíjon.

A Nürburgringen nem változott az időjárás, amely változatlanul esős, ködös maradt. Az edzést - miként délelőtt - előbb 30, majd újabb 30 perccel csúsztatták, négy órakor pedig bejelentették, hogy a versenyautók ezúttal sem hajthatnak ki a boxutcából.

Michael Masi versenyigazgató az első szabadedzés során a televíziós közvetítésben elmondta, a kórház túlságosan távol helyezkedik el a pályától, mentőhelikopterre pedig mindenképpen szükség lenne a létesítmény területén.

Hozzátette, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szempontjából a legfontosabb a résztvevők biztonsága, ezért ha a helikopter nem tud leszállni, akkor nem tartják meg a tréninget.

A gyakorlás hiánya két Forma-2-ben versenyző pilóta számára lehet igazán bosszantó. Mick Schumacher, a hétszeres világbajnok Michael fia ezen a napon mutatkozott volna be az F1-ben, az edzésen az Alfa Romeo egyik autóját vezette volna, míg a brit Callum Ilott az egyik Haas volánja mögött körözhetett volna a Nürburgringen.

A további program:

szombat:

3. szabadedzés 12.00

időmérő edzés 15.00

vasárnap:

futam 14.10

Borítókép: Joe Portlock/Getty Images

Sport365.hu - Elmaradt Schumacher bemutatkozása

Nem rendezték meg pénteken délelőtt a Forma-1-es Eifel Nagydíj első szabadedzését a Nürburgringen, mert az esős, ködös időben a mentőhelikopter nem tudott leszállni a pálya területén. A gyakorlást előbb 30, majd újabb 30 perccel csúsztatták, délben pedig bejelentették, hogy a versenyautók nem hajthatnak ki a boxutcából.

Videók