A második futam Tassi Attila sikerét hozta

A magyar pilóta az első, aki duplázni tudott a sorozatban.


Yann Ehrlacher és Tassi Attila győzelmével zárult a kizárólag igazi autóversenyzők számára kiírt WTCR e-sport sorozat 3. állomása.

A Szlobákia Ring virtuális pályáján zajló összecsapás első futamában Ehrlacher rajt-cél győzelmet aratott. A francia pilótának ez volt az első diadala ebben a sorozatban.

Másodikként Esteban Guerierri ért be, aki ezzel és a második összecsapáson megszerzett 4. helyével átvette a vezetést az összetett versenyben.

A képzeletbeli dobogó 3. fokára a holland, Niels Langeveld állhatott fel.

„Mondhatjuk ezt az első győzelmemnek ebben a szezonban, még akkor is, ha e-sportról van szó. Jó verseny volt. Örülök, hogy sikerült ütközés nélkül, végig vezetve nyernem. A másik két dobogós srác is nagyon jó volt” – mondta el Yann Ehrlacher.

 

Round 3 - Slovakia Ring - Pre-season Esports WTCR Championship

Round 3 - Slovakia Ring - Pre-season Esports WTCR Championship Still haven't subscribed to FIA WTCR on YouTube? http://bit.ly/30OswK2 Hit the notificati...


A fordított rajtrácsos versenyen Tassi Attila volt a legjobb. Másodikként Mikel Azcona, harmadikként pedig Mato Homola érkezett be.

Érdekesség, hogy az eddigi 6 futamon eddig 5 különböző győztes került ki, és a magyar pilóta az első, aki duplázni tudott a sorozatban.

„Először nagy köszönetet kell mondanom Tiagonak, azt hiszem jövök neki egy sörrel. A második körtől kezdve tudtam, hogy 100%-ot kell mennem. Vigyáztam a gumikra. Elég keményen nyomtam, mert láttam, hogy Mikel és Homola el akarnak kapni, de szerencsére elég volt az előnyöm" - mondta el a futamról Tassi.

"Nagyon örülök a második győzelmemnek, remélem, hogy ezt a ritmust az év további részében is tudom majd tartani” - tette hozzá.
 

Forrás: fiawtcr.com

Borítókép: fiawtcr.com

Videók