Motorosszán-baleset áldozata lett az egyik legnépszerűbb raliversenyző

Ken Block halálhírét csapata is megerősítette.


54 éves korában elhunyt a profi raliversenyző, youtuber, Ken Block.

Az amerikai pilóta, aki merész mutatványaival az internet sztárjává vált, egy motorosszán-balesetben vesztetette életét. Ezt csapata, a Hoonigan Racing erősítette meg.

„A legmélyebb sajnálattal erősíthetjük meg, hogy Ken Block ma motorosszán-balesetben elhunyt" – írta a Hoonigan az Instagramon közzétett nyilatkozatában.

„Ken látnok, úttörő és ikon volt. És ami a legfontosabb: apa és férj. Hihetetlenül hiányozni fog” – tette hozzá a csapat.


A baleset Utah állambeli Wasatch hegységben történt. A helyi rendőrség azt mondta, hogy Block egy meredek lejtőn ment le, amikor a motorosszán felborult és ráesett. A versenyző a balesetben az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szerzett, és a helyszínen életét vesztette.

Block 2005-ben kezdte rali, amikor az év újoncának választották a Rally Americában. Részt vett a rali-világbajnokságon, és több rallycross érmet nyert az X Games-en.
Az amerikai társalapítója volt a DC Shoes sportruházati cégnek, és elkészítette a Gymkhana videósorozatot is, amelyben veszélyes pályákon és akadálypályákon vezetett. A sorozat több millió megtekintést ért el a YouTube -on.

 

Borítókép: Massimo Bettiol/Getty Images

Videók