A WTCR bemutatta az új biztonsági autóját

Mostantól a Honda Civic Type R Limited Edition a wtcr hivatalos biztonsági autója.


A WTCR hivatalos közleményében jelentette be, hogy idén a Honda adja a széria hivatalos biztonsági autóját.

Az autót még a koronavírus világméretű kitörése előtt, februárban mutatták be partnerükkel a JAS motorsporttal közösen. A közleményben kitérnek arra, hogy a japán gyártó ezen Type R modelljét a versenypályán nyújtott teljesítményre fókuszálták, és a Honda elmondása a szerint a modell legextrémebb verziója ez a verzió.

A Safety Car modell színe “napfény sárga”, a fényezésen kívül mindenben megegyezik az utakon futó bárki által megvásárolható konfigurációval.

François Ribeiro, az Eurosport Events vezetője, a WTCR promótere elmondta: „A Hondának gazdag története van a FIA World Touring Car versenyében, és a kategória hosszú távú elkötelezettsége felülmúlhatatlan, így örömmel üdvözöljük a Hondát mint a WTCR - FIA World Touring Car Cup hivatalos biztonsági autópartnerét a Civic R Type Limited Edition kiadással. Az olyan ikonikus autó, mint a Civic R, mint hivatalos biztonsági autó, kiváló biztonsági besorolással, sportos, dinamikus tulajdonságaival és megfizethetőségével tökéletesen illeszkedik a WTCR filozófiájához.”

A Limited Edition the Type R’s modellt 2.0-literes VTEC Turbo motor hajtja és a 0-100km/h sebességet 5.7 másodperc alatt éri el, melyet a 320 lóerő hajt.

Borítókép: fiawtcr.com
Forrás: Shootthespeed/Tóth Zsombor, 

Videók