Molnár Bendegúz lehet az új Michelisz? Exkluzív videó!

Élete első versenyén sporttörténelmet írt a szinte kamasz fiú


"A 20 éves autóversenyző már Amerikában is letette a névjegyét."
 "Erős bemutatkozás élete első kamionversenyén, az USA-ban."

 
                 Jegyezzük meg ezt a nevet: Molnár Bendegúz
 
 
 
 
Molnár Bendegúz neve egyelőre csak a kamionsport berkeiben ismert. Azonban fiatalsága és a tapasztaltabbakat megszégyenítő profizmusa/zsigeri tehetsége, miatt érdemes lesz megjegyezni ezt a nevet az elkövetkező évekre. Különösen, hogy nemcsak a kamionok világában, hanem általában az autó-motorsportokban is ismertté válhat a kamaszkorából épphogy kilépett versenyző, ugyanis tehetsége alapján, szinte bármilyen volán mögött sikeres lehet. Most a kamionsportban mutatkozott be. Nem is rossz eredménnyel. 
 
 
 
A most 21 esztendős fiatalember azzal vált közismertté, hogy élete legelső kamionversenyén rögvest az első helyen végzett a Mobile International Speedwayen megrendezett futamon. Jutalma a győzelem mellett tízezer dollár volt.
 
 
 
A magyar versenyző fő célja az Európa-bajnoki cím kamionban, de arról sem tett le, hogy egy nap világbajnok lesz. A 2017-ben, a Swift Cup Europe-sorozatot megnyerő pilótával, valamint az OXXO Racing csapatfőnökével, Sárosi Brúnóval és az elnök, Tökölyi Lászlóval a Sport365 szerkesztősége egy négyrészes interjút készített.
 
 
 
Felmerül a kérdés: 
Joggal hasonlítják-e Molnár Bendegúzt Magyarország egyik legsikeresebb autóversenyzőjéhez, Michelisz Norberthez? 
 
 
 
 
Hogy milyen magasra jut a nemzetközi autósport kőkemény és nehezen kiszámítható világában Bendi (Molnár Bendegúz), azt most még nem lehet megjósolni. Az azonban biztos, hogy kezdődő karrierje emlékeztet Michelisz Norbi berobbanására. Mindketten a teljes ismeretlenségből indultak (Michelisz-szimulátoros versenyzés, Bendi-tehetségkutató) és mindketten nagyon erős bemutatkozással jelentkeztek be a szakma és a közönség előtt.
 
 
Mindketten kiemelkedően intelligensek, és rendkívül stabil idegrendszerrel rendelkeznek, aminek jelentősége túlbecsülhetetlen az autóversenyzésben. 
 
 
Hogy Molnár Bendegúz eljut-e Michelisz magasságába, vagyis a világ élvonalába, és ott meg tud-e kapaszkodni, azt most nem lehet megmondani. Az autósport és egy versenyző karrierje, sokkal több faktorból áll, mint egy jó kezdés. Ez nem sprint, hanem maraton.
Bendi, azonban bevallása szerint kész lefutni a távot és felérni a legmagasabb célok megvalósításáig.
Részletek a videóban!
 
 
 
Az első videóinterjúban megismerhetjük Molnár Bendegúz sztoriját. (1. rész)

 
 
Bónusz videó: csattanósan gyors kérdések, azonnali válaszok.
 

 
 
Barócsi Pál-Erdős Géza
 
Fotók: Getty Images, Oxxo Hungary Truck Racing
 
 

 

Videók